AllSnap - de bare smetter på plass

Mange vinduer hulter til bulter? AllSnap fikser det

Programvinduer er ikke noe nytt, men hvordan de skal være og hvordan de skal oppføre seg har det alltid vært delte meninger om. Første versjon av Windows hadde ikke vinduer som kunne overlappe hverandre, og på Mac må du fremdeles plassere øverste venstre hjørnet først ved å flytte hele vinduet, og så dra i det nederste høyre hjørnet for å tilpasse de andre dimensjonene til vinduet.

I Windows 7 dukket det opp en funksjon som smetter vinduene automatisk til høyre eller venstre skjermkant, både når det passer Windows og når det passer deg - og noen ganger klaffer det for begge.

Når man skal jobbe med litt mer innfløkte prosjekter, og har mange programvinduer oppe over flere skjermer, da kommer som regel de innebygde løsningene til kort. Da er det lite hjelp å få og man må lirke på plass vinduene på egen hånd.

Men AllSnap hjelper til med å fikse dette på en elegant måte, uten at du må lære deg noen spesielle triks eller grep.

"Magnetiske" rammer

AllSnap gjør at alle rammene på programvinduene oppfører seg som om de var magnetiske. Når du flytter et vindu mot et annet vindu, så "snapper" vinduet på plass tett inntil det andre vinduet - du slipper å sakte plassere det helt inntil og så slippe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men denne "magnetismen" virker også "parallelt". Hvis vinduene er lavere enn hele skjermhøyden, og du vil at de skal være like høye, så justerer du bare høyden på det ene vinduet, og de siste millimeterne går av seg selv.

Dermed er det langt enklere og raskere å sette opp en god plassering av programvinduer når man skal jobbe i flere programmer, eller ha flere åpne programvinduer med referansemateriale osv.

Innstillinger

Innstillingene i programmet får du opp når du åpner ikonet som legger seg på høyre side i oppgavelinjen.

Den viktigste innstillingen er hvor nær vinduskantene skal være før de smetter inntil hverandre. Har du en høyoppløselig skjerm er standard 10 piksler helt greit, men for lavere oppløsning kan man gjerne gå litt ned. Dette er jo en vane- og smaksak.

AllSnap - de bare smetter på plass
AllSnap - de bare smetter på plass
AllSnap - de bare smetter på plass
AllSnap - de bare smetter på plass
Om Programmet

AllSnap er et gratis program for 32-bits Windows-utgaver fra og med 95. Det fungerer også for 32-bits programmer i 64-bits Windows. Det finnes en testutgave som fungerer med 64-bits programmer, men både 32 og 64-bits utgavene kan ikke kjøre samtidig.

Du må også slå av den innebygde "snappingen" i Windows 7, ellers krasjer AllSnap.

Det finnes også en "portabel" versjon som kan kjøres fra en minneplugg, og ikke behøver å installeres.

Det er også noen få programmer som ikke lar seg "magnetisere".

Mer info finner du på programmets nettside, hvor du også kan laste ned de forskjellige versjonene.