AllMyApps: En app store for Windows

AllMyApps: En app store for Windows

Gjør det svært enkelt å installere og avinstallere programmer.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har etterlyst det lenge, et fyldig programbibliotek som gjør det langt enklere å installere og avinstallere programmer i Windows, og som sørger for å oppdatere programmene automatisk. Linux har hatt det lenge, og tidligere i år åpnet Apple dørene til sin Mac App Store. Sistnevnte omtales allerede som en gedigen suksess.

Nå har aldri programutvalget i seg selv vært et problem for Windows-brukere. Å få oversikt og vite hva som er trygt og utrygt, kan imidlertid være en stor utfordring. Samtidig finnes et utall forskjellige installasjons- og oppdateringsrutiner, og nettstedene som har samlet programmer for nedlasting krever ofte mange klikk før du får lastet ned.

Gratis og enkelt

AllMyApps endrer på dette. Dette er det nærmeste man kommer en App Store for Windows. Man registrerer seg først som bruker, deretter laster man ned AllMyApps-klienten. Via denne får man tilgang til hundrevis av populære programmer, i skrivende stund tilby kun gratisprogrammer.

Her kan man søke eller bla gjennom programbiblioteket, sortere programmene på forskjellige måter, lese om dem, og installere med ett enkelt klikk. Ingen spørsmål om plassering, språk eller godkjenning av EULA-er.

Du finner programmer i allslags kategorier.
Du finner programmer i allslags kategorier. Vis mer


Alternativt kan man bla i programbiblioteket på allmyapps.com via nettleseren. Når man klikker på install-knappen, startes klienten og overtar jobben.

Man kan installere flere programmer samtidig.
Man kan installere flere programmer samtidig. Vis mer


Programmene legger seg i startmenyen som vanlige programinstallasjoner, men kan også startes via klienten. Ønsker du å avinstallere et program, så er det bare å høyreklikke på det aktuelle programikonet i "All my Apps"-oversikten.

Høyreklikk på en applikasjon du vil avinstallere.
Høyreklikk på en applikasjon du vil avinstallere. Vis mer


Uferdig

AllMyApps er fortsatt i betastadiet, og det merkes. Vi har opplevd at installasjoner har stoppet uten grunn, og at klienten har krasjet. Vi liker heller ikke at programmer vi allerede har installert på PC-en, ikke oppdages av AllMyApps-klienten.

Det gjenstår mye før AllMyApps er en fullgod App Store.
Det gjenstår mye før AllMyApps er en fullgod App Store. Vis mer


Og muligheten for å gi karakterer til programmene bør komme på plass snarest.

Ideen er imidlertid meget god, og når løsningen fungerer, fungerer den godt. Vi gleder oss til å følge med i utviklingen fremover.

Du finner mer informasjon om løsningen på allmyapps.com.

Les også: Gi meg App Store i Windows

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer