Mot slutten av året vil det være 32 Windows 8-baserte nettbrett på markedet, ifølge Digitimes. Foto: DinSide
Mot slutten av året vil det være 32 Windows 8-baserte nettbrett på markedet, ifølge Digitimes. Foto: DinSideVis mer

"Alle" vil lage Windows 8-brett

Vil de danke ut Android-brettene?

Som DinSide Data har vært inne på en rekke ganger den siste tiden, tyder alt på at Microsoft setter alle kluter til for å utfordre iPad-dominansen på nettbrettfronten. Windows 8, som er ventet til høsten, har i stor grad blitt optimalisert for berøringsfølsomme skjermer, gjennom det nye Metro-grensesnittet.

Og ifølge den taiwanske teknoligiavisen Digitimes, som sitter svært nært på mange PC-produsenter, er interessen for å lage Windows 8-baserte nettbrett stor.

De hevder at det mot slutten av året vil være lansert hele 32 forskjellige Windows-nettbrett, og blant produsentene som er først ute finner du alle de store; HP, Dell, Lenovo, Samsung, Acer, Asus og Toshiba.

Det vil komme brett basert på ARM-prosessorer. Disse vil kun ha støtte for apps som er laget for Metro-grensesnittet, mens Intel-baserte brett vil kunne kjøre vanlige Windows-programmer også. Digitimes hevder at de første Intel-baserte brettene vil komme i september, mens ARM-brett vil komme senere på høsten.

Kan skvise Android

Foruten Samsung er det få produsenter som har opplevd noe i nærheten av suksess med sine Android-baserte nettbrett, i hvert fall så langt. De billigste Windows-brettene vil, ifølge Digitimes, koste under 300 amerikanske dollar (under 1800 kroner). Dermed vil de konkurrere direkte mot mange av de billige Android-baserte brettene på markedet fra typiske kinesiske OEM-produsenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis Digitimes har rett, vil det neppe gjøre situasjonen noe bedre for Android-brettene.

Les også: Hva skjer med Android-brettene?

Lenovo og Acer vil lage Windows-brett som skal koste mellom 300 og 1000 dollar, ifølge kilden, som også hevder at Microsoft og Intel forventer at Apples markedsandel på nettbrettfronten vil krympe til under 50% sommeren 2013.

DinSide Data har allerede prøvd et Windows 8-basert nettbrett, det kan du lese mer om i denne artikkelen.