Foto: Asus
Foto: AsusVis mer

Alle ultrabooks får berøringsskjerm

Ett av flere nye krav fra Intel.

Under Intel Developer Forum i Beijing denne uken, har Intel blant annet benyttet anledningen til å lansere fjerde generasjon Core i-prosessorfamilie, kodenavn "Haswell". Foruten bedre ytelse (blant annet doblet grafikkytelse) er også kraftig redusert strømbruk stikkord for den nye generasjonen.

Les mer om de nye prosessorene her.

Samtidig trapper Intel opp sin satsing på sitt hjertebarn Ultrabook, som er et stempel som brukes på lette, tynne bærbare PC-er som følger visse Intel-krav, blant annet på maskinvaresiden.

Nye grep

For et år siden hadde Intel tro på at rundt 40 prosent av alle solgte PC-er ved årsskiftet ville være av denne typen. Slik har det ikke gått, men med noen nye grep håper Intel at salget av ultrabooks vil skyte fart.

For det første vil alle ultrabooks med 4. generasjon Core i-prosessor bli utstyrt med berøringsskjerm. For det andre vil samtlige støtte WiDi - Wireless Display. En rekke nye TV-er vil fremover støtte teknologien, som gjør det mulig å koble PC til TV uten bruk av kabler.

Og vi vil se ultrabooks i nye former, blant annet med avtakbare skjermer som kan brukes som nettbrett, forventer Intel.

Kan bli spillmaskiner

Når det gjelder 3D-grafikk, vil også nye Ultrabooks få tilnærmet doblet ytelse. Under presentasjonen av de nye Ultrabook-kravene demonstrerte Intel spillene Dirt 3 og det kommende Grid 2 på en Haswell-basert ultrabook, der den integrerte HD 5000-grafikken i prosessoren gav samme opplevelse som med et dedikert grafikkort, ifølge en rapport fra selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og batteritiden på de nye ultrabookene? "All day", sier Intel - uten å spesifisere nærmere om det dreier seg om arbeidsdagen eller hele dagen. Vi tipper det førstnevnte.

Les også: Googles chromebooks (nesten) klar for Norge

Like om hjørnet

De nye ultrabookene er forventet i markedet senere i dette kvartalet, og DinSide lover å være tidlig ute med tester av de første maskinene.

Her finner du ferske ultrabook-tester