Alle gode ting er tre fra Epson

Epson lanserer nå tre avanserte blekkskrivere i sin nye C-serie. Og skal vi tro spesifikasjonene, er det grunn til å glede seg.

De nye skriverne har fått betegnelsene C60, C70 og C80. Toppmodellen, Epson Stylus C80 er kanskje den mest spennende av disse, og sammen med C70 retter den seg først og fremst mot små kontorer og avanserte hjemmebrukere.

Lover for mye?

Epson lover at Stylus C80 er i stand til å skrive ut 20 tekstsider i minuttet i kladdekvalitet, noe som ingen konkurrenter kan vise maken til. Både Canon, Lexmark og HP lover 17 sider på sine toppmodeller. På fotoutskrifter skal derimot hastighetsforbedringene være langt mer beskjedne.

Våre tester avslører derimot som regel at produsentene er vel optimistiske i sine lovnader angående hastighet.

For den kostnadsbevisste er det gledelig at Epson for første gang leverer skrivere med separate blekkpatroner i både C80 og C70. Det betyr at du har tre fargepatroner (gul, cyan og magenta), i tillegg til en patron med sort blekk. Disse kan byttes ut uavhengig av hverandre, noe som med stor sannsynlighet vil gi bedre utskriftsøkonomi.

Blekket er også nytt, og er pigmentbasert både i sort og farger. Dette gir i følge Epson utskrifter som ikke smitter av og som er vannfaste. Dermed egner utskriftene seg godt til plakater og lignende som skal henge utendørs.

Oppløsningen oppgis til maks 2880 dpi for både C70 og C80. Stylus C70 har det samme oppsiktsvekkende designet som C80, men et enklere drivverk som skal være i stand til å produsere inntil 16 sider pr minutt i kladdekvalitet.

Prisen på C80 er satt til 2.495 kroner, mens C70 koster 1.995 kroner (mva inkludert).

Rimeligere løsning for hjemmebruk

I tillegg lanseres Stylus C60, som er en noe enklere skriver. Denne har ikke separate blekkpatroner som storebrødrene, og designet ligner de tidligere modellene Stylus Color 680 og 780. Oppløsningen er fortsatt maks 2880 dpi, og den oppgitte hastigheten er ikke til å kimse av; 12 kladdesider i sort/hvitt og 10,7 sider pr minutt i farger.

Dette er en langt rimeligere skriver, og målgruppen er i hovedsak hjemmebrukere. Prisen er 1.295 kroner.

Vi venter C70 og C80 til test i disse dager.

Gå direkte til vår store blekkskrivertest