Det er lett å sikre seg hvis uhellet skulle være ute. Foto: colourbox
Det er lett å sikre seg hvis uhellet skulle være ute. Foto: colourboxVis mer

Alle driverne på en minnepinne

Superenkel backup av drivere rett i lomma.

Hva er vel verre enn en komplett systemkræsj? Man kjenner den vonde følelsen spre seg i kroppen, og begynner å forbanne alle kveldene som ble brukt på spilling og tullball, i stedet for å ta en skikkelig backup av alt.

Mest av alt hater undertegnede å knote med drivere. Hvor var det jeg la den CDen? Hvordan skal jeg få tak i drivere til den urgamle skanneren som ikke lenger har en produsent som eksisterer?

Løsningen er overraskende enkel, og bærer navnet DriverBackup 2.

Alle driverne på en minnepinne

Mange bruker en minnepinne på jobben, og som en følge av dette har man den alltid med seg. Så hvorfor ikke ha alle driverne trygt forvart på den?

Backup sa du? To klikk unna.
Backup sa du? To klikk unna. Vis mer


For å ta backup pakker du ut programfilene på harddisken eller en minnepinne (litt over en megabyte), åpner filen som heter «DrvBK» og trykker på Start Backup. Her kan du velge mellom drivere som kom med Windows, tredjeparts eller alle sammen.

Deretter velger du hvor du vil lagre filene. Vi valgte en minnepinne på 512 megabyte - Med et program på litt over en megabyte og drivere som tok opp 130 megabyte er det fortsatt god plass til andre filer. En kjekk løsning er at du kan velge hva filene skal lagres som - for eksempel med dato og klokkeslett i filnavnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å gjenopprette filene går som en lek. Trykk på Restore, finn mappen med filene og vips - driverne er tilbake der de var.

Noe for de mer avanserte

DriverBackup 2 har også en funksjon de mer avanserte brukerne vil sette pris på. Under Tools ligger det et verktøy for å lage script som kan kjøre en backup. Uheldigvis er denne på italiensk, men det lar seg gjøre å gjette hva som er hva selv om du ikke valgte Italiensk på ungdomsskolen.

Programmet er gratis og du kan laste det ned her.