All2DVD - lag egne DVDer

Dette geniale gratisprogrammet konverterer videofiler og lager en DVD av dem på bare noen få klikk. Du kan til og med lage en meny der du selv velger bakgrunnsbildet!

Du har muligens en haug av videofiler liggende på harddisken, enten det er morsomme filmsnutter du har fått på epost, videofilmer du har produsert selv, filmtrailere eller filmer du har lastet ned fra nettet. Som regel er de komprimerte i ulike formater: Quicktime, Xvid, H.264, WMV etc., og det betyr som regel at det kreves en PC med egnet programvare for å spille dem av.

Noen ganger er det imidlertid mer praktisk å ha dem på DVD, og det er her All2DVD kommer inn i bildet. Det lille gratisprogrammet lar deg nemlig plukke ut videofiler, uavhengig av format, som så konverteres og brennes på DVD. Du kan også lagre DVD-en som en ISO-fil hvis du heller foretrekker å brenne med andre programmer eller har andre planer.

All2DVD - lag egne DVDer


Programmet er veldig enkelt, og det er ikke mye du trenger å gjøre før du setter i gang konverteringen. Først velger du hva slags format du vil at resultatet skal havne på - en vanlig DVD-plate, dobbeltlagsplate, CD-R e.l. Så drar du videofiler over fra et vanlig Utforsker-vindu, velger hvor du vil at ISO-fila skal havne hen og trykker "launch". Da spretter det opp et ledetekstvindu der det foregår en haug av kommandoer, og etter noen sekunder vises et annet vindu der du kan følge konverteringsprosessen med estimert gjenstående tid etc.

Kjekk testmodus

Kjekt er det også at du kan velge en testmodus der bare 1% av hver videofil blir tatt med, slik at du får mulighet til å sjekke at alt kommer til å gå greit med videoformatene du har valgt før du svir av en time eller to på å konvertere alt videomaterialet. Tiden det tar å konvertere filer er avhengig av hva slags codec som er brukt, så det er vanskelig å uttale seg om hvor lang tid det tar å lage en plate.

En typisk DVD-meny (bilde hentet fra utviklerens hjemmeside)
En typisk DVD-meny (bilde hentet fra utviklerens hjemmeside) Vis mer


Som nevnt innledningsvis kan du også få laget en enkel meny. Denne innholder enkelt og greit filnavnene du har tatt med, så det kan være greit å døpe dem om i forkant. Du kan også velge et bakgrunnsbilde du vil bruke, samt skrifttype og -størrelse, men fancy ting som animerte menyvalg etc. må du se andre veier etter.

Du kan også velge hvor ofte det skal lages kapittelmerker (som du kan hoppe frem og tilbake til via fjernkontrollen), i tillegg til at du har noen avanserte valg i forhold til bildekvalitet som du kan flikke på hvis du har spesielle preferanser.

Programmet er helt gratis og kan lastes ned fra denne siden. Fungerer kun på Windows.