All-weather; hva betyr det?

Olympus' lommekameraer er merket "all weather". Vi har testet hva det innebærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor mye et produkt tåler er viktig for mange; spesielt for småbarnsforeldre, og mye ny teknologi er veldig skjøre saker.

Det skal med andre ord ikke så mye til før den nye duppeditten tar kvelden - undertegnede måtte for eksempel levere mobiltelefonen på reparasjon etter å ha mistet den fra bukselomma på kjøkkenet for første gang.

Derfor finnes det i de fleste produktsegmenter noen produkter som er ment for å tåle en trøkk. Som regel ser de også ut deretter, men en produktserie som fortsatt har utseendet med seg er Olympus' mju-serie. Disse kameraene finnes i to varianter - SW-serien, som tåler 10 meter under vann, fall fra 1,5 meter og 100kg trykk, og den "vanlige" serien som er merket med såkalt "all-weather".

Med "all-weather" mener Olympus at kameraet skal tåle all slags vær, og vi takket selvsagt ja da vår pressekontakt spurte om vi ville gjøre en test på hva det egentlig tålte. Følgende lapp lå med i pakka som budbilfirmaet kom med - med andre ord var det bare å brette opp ermene og sette i gang:

image: All-weather; hva betyr det?


1. En skikkelig regnværsdag

Vi ladet opp batteriet, puttet i minnekort og dro ut en skikkelig regnværsdag. Minstejenta fikk leke på lekeplassen mens undertegnede tok bilder, og etter en lang og god økt der kameraet blant annet ble liggende i vått gress mens det pøseregnet, var det ikke noe problem å bruke det videre.

Derfor prøvde vi også med tyngre skyts. Følgende video viser resten av testen (Kan lastes ned i QuickTime-format under).

2. Gøy med springvann

Vanntest av Mju 780.m4v (m4v 40 580 kB)
Imponerende nok holdt kameraet ut nesten ett minutt under vann mens vi brukte det. Riktignok er det neppe inkludert i all-weather-garantien fra Olympus, men vi summerer i hvert fall opp med at dette kameraet tåler en SKIKKELIG regnværsdag. Og, for ordens skyld:

Det virker i dag også.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!