All musikken lagret i stereoen

Sony lar deg lagre hele CD-samlingen i selve musikkanlegget.

Det finnes en rekke gode og mindre gode løsninger for å få spilt MP3-musikken din på stereoen i stua. Mange velger å koble PCen direkte til anlegget, andre kobler til MP3-spilleren, mens en tredje løsning - som vi selv har stor sans for, er Logitech Wireless DJ som streamer musikken trådløst via en brukervennlig fjernkontroll.

Sony er imidlertid på banen med to musikkanlegg som lar deg lagre musikken i selve anlegget. Navnet Giga Juke HDD Hi-Fi Audio er paraplybetegnelsen på de nye produktene, som i første omgang består av microanlegget NAS-50HDE (80 GB) og NAC-HD1E (250 GB) som kan inngå som komponent i et større hifi-system. Førstnevnte vil ha innebygd DAB-radio, med mulighet for opptak i MP3-format, tidsstyrt, og med mulighet for å skille musikk og tale - automatisk.

NAS-50HDE
NAS-50HDE Vis mer
NAC-HD1E
NAC-HD1E Vis mer


Alt på ett sted

Du setter inn CDen, trykker på copy-knappen, og et par minutter senere kan du ta den ut for siste gang (16x hastighet). Og slik kan du fortsette med alle CDene dine, for plassmangel burde det ikke være, i hvert fall ikke med for de fleste av oss, med mindre man har en gigantisk samling og velger ukomprimert LPCM som format. Øvrige formater som støttes er MP3 og Sonys eget ATRAC-format (opptak skjer forresten uten DRM). Det skal være mulig å ta backup av innholdet til en ekstern harddisk, greit å tenke på i tilfelle den interne av en eller annen grunn skulle ta kvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

All musikken lagret i stereoen


I fronten sitter en stor 4,3" skjerm som blant annet gir informasjon om artist, plate og bilde av omslaget. Detaljene finner systemet automatisk fra en innebygd database, som inneholder 350.000 utgivelser, i følge Sony. Og kobler du anlegget til nettet via ethernet-tilkoblingen, søkes det automatisk i Gracenote-databasen etter nye utgivelser og annet som av forskjellige årsaker ikke skulle ligge i den interne databasen.

Gjenkjenner analoge opptak

Det er også mulig å ta opp fra analoge kilder som LP-plater og kassetter, og det kanskje mest oppsiktsvekkende er at systemet skal være i stand til å gjenkjenne også denne musikken og koble den mot riktig artist, plate og sang.

For øvrig skal Giga Juke kunne kommunisere med Sonys MP3-spillere (Walkman) og PSP, og skal også kunne spille av og synkronisere musikken mot disse. Dermed kan Walkman-eiere slippe helt unna PCen til disse oppgavene.

Begge Giga Juke-løsningene kommer i butikkene i mai/juni. Prisene er foreløpig litt usikre, men opplysninger vi har fått fra Sony tyder på rundt 7.000 kroner for NAS-50HDE og 10.000 kroner for NAC-HD1E.