Alarm for laptopen

Redd for at noen skal stikke av med din bærbare? Det finnes programmer som sier fra.

Mange tar med sin bærbare PC eller Mac (ja, den er derfor det kalles "bærbar") ut blant folk - det være seg i jobbsammenheng, på skolen, biblioteket eller om du bare prøver å imponere den lokale baristaen.

Men selvfølgelig er det plent umulig å fysisk sitte ved datamaskinen hele tiden. Skal du hente kaffe, en bok eller bare utveksle sladder informasjon med noen som sitter litt unna har du ikke full kontroll. Og joda, det finnes uærlige mennesker som kan utnytte sånt.

I disse tilfellene er du kanskje heldig nok til å ha en 8 kilo tung bærbar eller en med innebygd alarm. Har du en stygg eller gammel laptop kan du også satse på at eventuelle tyver ganske enkelt ikke er interessert i antikviteter.

Alarm for laptopen


Hvis ikke finnes det også alarm-programmer som fikser biffen.

Har du en MacBook eller MacBook Pro kan du alltids teste ut iAlertU (sjekk demo her). Dette programmet kjører full pakke med lys og lyd, tar bilde med det innebygde kameraet og sender dette til en forhåndsbestemt epostadresse.

Merk at dette programmet koster ti daler etter prøveperioden, og er fremdeles i beta.

For Windows-brukere er det et gratis program (også i beta) som heter Laptop Alarm. Men det er på ingen måte like sofistikert som iAlertU, som tross alt bruker Mac'ens innebygde bevegelsessensor til å trigge alarmen.

I stedet vil Laptop Alarm merke om noen prøver å slå av eller logge av maskinen, nappe ut strømkontakten eller koble fra USB-musen. Men det begrenser jo da også litt av nytten hvis du da jobber på batteridrift og ikke bruker ekstern mus, da er det jo bare for tyven å klappe igjen lokket og gå.

Alarmen, om den skulle gå av, er avhengig av lydkapasiteten til din bærbare - og kan til og med skrus ned på vanlig måte. Den vil altså på langt nær gjøre en eventuell gjerningsmann døv, men er du heldig setter det en støkk i vedkommende, samt gjør folk i nærheten (og helst deg selv) oppmerksom på hendelsen.

Så er det bare å håpe på at du har bedre kondis enn tyven.

Last ned:
iAlertU
Laptop Alarm

Vet du om andre program eller teknikker for å sikre laptopen? Skriv gjerne om dem i diskusjonstråden under.