AirParrot - trådløs overføring fra PC til TV

Bruker Apple TV til å speile skjermbilde og lyd.

Å overføre lyd og bilde fra en PC med Windows, via trådløst nett til Apple TV, er mulig ved hjelp av dette programmet. Foto: Alle bilder: Bjørn E Loftås, Dinside.no
Å overføre lyd og bilde fra en PC med Windows, via trådløst nett til Apple TV, er mulig ved hjelp av dette programmet. Foto: Alle bilder: Bjørn E Loftås, Dinside.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trådløs overføring fra PC til TV er ikke noe nytt, og vi har tidligere omtalt både Intels Wireless Display og løsninger som benytter trådløs USB for å overføre skjermbilde og lyd fra PC til TV.

Bruker Apple TV

Apple har sine egne løsninger, og har du en maskin med siste versjon av Mac OSX installert, kan du blant annet speile alt du gjør på Mac-en din over på TV-en via den lille mediespilleren Apple TV. Det samme kan du gjøre hvis du har iPad 2 eller 3, samt iPhone 4s. Dette kalles AirPlay og skjer via helt vanlig trådløst nett (WLAN 802.11abgn).

Det finnes også AirPlay-løsninger for både PC med Windows og eldre versjoner av OSX, og en av de enkleste bærer navnet AirParrot. Vi har sett nærmere på Windows-versjonen av programmet. Funksjonaliteten begrenser seg til å vise det samme på TV som på PC-skjermen, mens Mac-utgaven blant annet kan vise to forskjellige skjermbilder.

Dette trenger du

For å benytte AirParrot må du imidlertid ha en relativt rask PC (løsningen krever nemlig litt prosessorkraft), samt Apple TV versjon 2 eller 3 (sistnevnte kreves for full HD-oppløsning). Programmet installeres som hvilket som helst annet Windows-program, og legger seg i systemverktøylinjen.

Så høyreklikker du ganske enkelt på ikonet, og velger hvor skjermbildet skal vises - her "Apple TV". Sekunder senere vises skjermbildet på både PC-skjermen og TV-en.

image: AirParrot - trådløs overføring fra PC til TV


Og oppløsningen blir også den samme - i vårt tilfelle 1366 x 768, som riktig nok skaleres noe ned i vårt tilfelle, siden vår Apple TV kun støtter 720P (1280 x 720). For den aller beste kvaliteten anbefaler utviklerne av AirParrot å endre oppløsningen på PC-en til 720P.

Hva med kvaliteten?

Bildekvaliteten er helt OK, og det er mulig å spille av video med relativt grei bilderate. Det er en liten forsinkelse på noen tideler, fra bildet vises på PC-skjermen til det vises på TV-en, noe du kan se i videoen under:


Det store problemet er imidlertid lyden. Den virker svært komprimert, og egner seg ikke til annet enn tale, mener vi. Det er mulig en kraftigere PC ville løst dette bedre. Vi testet med en ett år gammel PC basert på Intel Core i5 2450M-prosessor, og belastningen lå gjerne på rundt 20-25% selv når det var lite "action". Det er mye, og det merket vi godt på viftene, som gikk konstant så lenge AirParrot kjørte. Det lover ikke godt for batteritiden, med andre ord, så finn fram strømforsyningen med det samme.

Etter 20 minutter med gratisversjonen blir du bombardert av denne meldingen:

image: AirParrot - trådløs overføring fra PC til TV


Konklusjon

Hvis du har Apple TV-boksen og trenger en enkel måte å vise bilder og presentasjoner trådløst på TV-en, er dette en bra løsning. Det er imidlertid ikke noen løsning vi kommer til å bruke der flytende video og god lyd er viktig, til det er kvaliteten for lav, spesielt på lyd.

Programmet er gratis for inntil 20 minutters bruk av gangen. For ubegrenset bruk koster det 9,99 amerikanske dollar, eller rundt 60 norske kroner. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra Airparrot.com.

Få også med deg disse (bedre) alternativene:

Intel Wireless Display (WiDi)
trådløs USB