Airfoil gir deg Airplay i Windows

Lar deg for eksempel sende Spotify-musikken fra PC til AirPlay-høyttalere.

Her sender vi musikk trådløst fra Spotify til en AirPlay-kompatibel Logitech høyttalerdock. Og ja, det funger brillefint, takket være Airfoil.
Her sender vi musikk trådløst fra Spotify til en AirPlay-kompatibel Logitech høyttalerdock. Og ja, det funger brillefint, takket være Airfoil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å sende musikken trådløst mellom forskjellige enheter, enten det er spesiallagde systemer som Squeezebox og Sonos, eller fra mobiler til musikkanlegg, er slett ikke noe nytt. Den siste tiden har det imidlertid blitt veldig mye mer tilgjengelig for folk flest, ikke minst takket være Apple AirPlay-system.

Hvordan går det an?

I praksis fungerer systemet slik: Du har en PC med iTunes, en iPhone, iPod Touch, iPad eller en Mac, starter avspilling av musikken, og velger hvilken AirPlay-enhet musikken skal sendes til ved å klikke på AirPlay-symbolet som automatisk dukker opp. Et par sekunder senere dukker lydsignalene opp på AirPlay-enheten, som for eksempel kan være et musikkanlegg, høyttaler/høyttalerdock eller mediespiller som er tilkoblet TV.

Alt skjer via trådløst nett (Wifi), og dermed slipper du å bekymre deg over rekkeviddeproblematikk som blant annet gjelder Bluetooth-utstyr.

Gjør Windows AirPlay-kompatibel

Det begynner etter hvert å komme AirPlay-kompatible Windows-programmer også, som gjør det mulig å sende lyd for eksempel fra iPhone trådløst til en PC som er tilkoblet musikkanlegget. Airfoil er et slikt program, men i tillegg til å fungere som en AirPlay-mottaker, har det også en motsatt funksjon, nemlig muligheten til å sende lyden fra PC til AirPlay-kompatibelt utstyr.

På den måten kan du for eksempel sitte i sofaen med en bærbar PC, åpne favoritt-spillelisten din i Spotify, og sende musikken trådløst til AirPlay-kompatibelt musikkanlegg. Og det fungerer faktisk meget bra!

Man velger først hvilket program man ønsker lyden skal sendes fra. Denne lyden blir sendt isolert, slik at du kan fint gjøre andre ting på PC-en uten at klikkelyder og annet blir sendt til AirPlay-mottakeren:

Airfoil gir deg Airplay i Windows


Merk at også nettlesere støttes, og dermed kan du for eksempel starte avspilling av YouTube-spillelister, noe stadig flere benytter som et alternativ til betaltjenester for musikkstreaming, som Spotify og Wimp.

Lyd i alle rom

Merk videre at hvis du har flere AirPlay-mottakere, slik som i vårt tilfelle, kan du sende musikken til flere av dem samtidig - i tillegg til PC-høyttalerne. Dermed kan du enkelt fylle et helt hus med trådløs musikk.

Og ja, lyden blir synkronisert mellom dem, så du slipper ubehagelige forsinkelser og ekko-effekter.

Litt rusk

Som AirPlay-mottaker fungerer imidlertid ikke programmet like bra, er vår erfaring. Funksjonen startes via et eget programikon, Airfoil Speakers, og du kan fritt velge et navn som dukker opp, for eksempel på iPhone - som vi benyttet:

Airfoil gir deg Airplay i Windows


Men selv når vi befant oss svært nær den trådløse ruteren som PC-en var koblet til via kabel, opplevde vi til stadighet hakking og forstyrrelser i lyden. Det er selvsagt mulig at problemet er av lokal karakter, men ingen andre AirPlay-mottakere i samme nettverk har lignende problemer.

Airfoil gir deg Airplay i Windows


Koster litt

Airfoil er ikke et gratisprogram, men i demo-modus kan du bruke det i noen minutter hver gang før lyden kuttes ut. Det gir deg muligheten til å vurdere om programmet er noe for deg, før du eventuelt kjøper det. En lisens koster 25 amerikanske dollar, eller rundt 150 kroner. Det synes vi programmet er verdt!

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Få også med deg hvordan du kan speile både lyd og bilde trådløst fra PC-en til TV via Apple TV-boksen, beskrevet i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer