AirBar gjør skjermen til touch-skjerm

Skal kunne monteres på en hvilken som helst bærbar Windows-maskin.

<strong>MONTERES PÅ PC-EN:</strong> &#8230;og vips, så blir skjermen berøringsfølsom. Se video lenger ned i saken. Foto: AIRBAR
MONTERES PÅ PC-EN: …og vips, så blir skjermen berøringsfølsom. Se video lenger ned i saken. Foto: AIRBAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På mange moderne bærbare PC-er får du i dag en berøringsfølsom skjerm, slik at du også kan bruke fingertuppene for å navigere og utføre handlinger.

Men – det gjelder langt fra alle PC-er, og har du en maskin av eldre årgang, har den neppe slik funksjonalitet innebygd.

Det ønsker de svenske skaperne av AirBar å gjøre noe med. Deres løsning er enkelt og greit en liten «planke» som du fester på undersiden av skjermen. Den kobles til en ledig USB-port, og så er du klar til dyst.

LES OGSÅ: Vi tester Leap Motion - navigering i løse luften

Lager et lysfelt

Når AirBar får strøm, lager den et lysfelt som blir liggende foran skjermen. Når dette lysfeltet brytes, sørger AirBar-programvaren å omsette det til trykk på skjermen; som om den var berøringsfølsom.

Dermed trenger du faktisk ikke en gang å røre glasset, og du er heller ikke begrenset til å bruke fingertuppene. Som du kan se i videoen under, kan du like gjerne ha på deg votter, hansker eller bruke en pensel:

Lanseres neste år

Planen er å vise frem AirBar på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår (vi har selvsagt instruert vår utsendte om å prøve å spore dem opp på messegulvet), med produktlansering første halvår i 2016.

Produktet kan forhåndsbestilles fra skapernes nettsider allerede nå, til 49 dollar (ca 430 kroner), men selv om det er mange europeiske land på listen, er det ikke mulig å få den sendt til Norge.

LES OGSÅ: Denne PC-en har ikke tastatur

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!