<strong>MONTERES PÅ PC-EN:</strong> &#8230;og vips, så blir skjermen berøringsfølsom. Se video lenger ned i saken. Foto: AIRBAR
MONTERES PÅ PC-EN: …og vips, så blir skjermen berøringsfølsom. Se video lenger ned i saken. Foto: AIRBARVis mer

AirBar gjør skjermen til touch-skjerm

Skal kunne monteres på en hvilken som helst bærbar Windows-maskin.

På mange moderne bærbare PC-er får du i dag en berøringsfølsom skjerm, slik at du også kan bruke fingertuppene for å navigere og utføre handlinger.

Men – det gjelder langt fra alle PC-er, og har du en maskin av eldre årgang, har den neppe slik funksjonalitet innebygd.

Det ønsker de svenske skaperne av AirBar å gjøre noe med. Deres løsning er enkelt og greit en liten «planke» som du fester på undersiden av skjermen. Den kobles til en ledig USB-port, og så er du klar til dyst.

LES OGSÅ: Vi tester Leap Motion - navigering i løse luften

Lager et lysfelt

Når AirBar får strøm, lager den et lysfelt som blir liggende foran skjermen. Når dette lysfeltet brytes, sørger AirBar-programvaren å omsette det til trykk på skjermen; som om den var berøringsfølsom.

Dermed trenger du faktisk ikke en gang å røre glasset, og du er heller ikke begrenset til å bruke fingertuppene. Som du kan se i videoen under, kan du like gjerne ha på deg votter, hansker eller bruke en pensel:

Lanseres neste år

Planen er å vise frem AirBar på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår (vi har selvsagt instruert vår utsendte om å prøve å spore dem opp på messegulvet), med produktlansering første halvår i 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produktet kan forhåndsbestilles fra skapernes nettsider allerede nå, til 49 dollar (ca 430 kroner), men selv om det er mange europeiske land på listen, er det ikke mulig å få den sendt til Norge.

LES OGSÅ: Denne PC-en har ikke tastatur