Age of Empires III tar form

Et av våre favoritt-strategiserier vender tilbake med en imponerende oppfølger. Her er alt vi foreløpig vet om dette svært lovende spillet.

Age of Empires III tar form

  1. Age of Empires III skjermbilder


Age of-spillene er i våre øyne blant de viktigste strategiseriene ved siden av Warcraft- og Command & Conquer-titlene. Vi har foreløpig sett to Age of Empires-utgivelser (1997 og 1999), samt et spin-off-spill, Age of Mythology fra 2002. Utviklerne, Ensemble Studios, har jobbet med en ordentlig oppfølger til serien en god stund nå, og forrige uke ble spillet endelig annonsert.

Age of Empires III tar for seg en mer moderne setting enn middelalderen vi så i det forrige spillet. Nå har du kontroll over et europeisk imperium som ønsker å kollonisere det amerikanske kontinentet. Vi kommer til å se storslåtte europeiske byer og nordamerikanske landsbyer befolket med modige indianerstammer. Det vil være åtte separate sivilisasjoner tilgjengelige, men foreløpig avslører Ensemble kun den engelske, franske og spanske. De forskjellige styrkene har selvsagt mange unike enheter, som baserer seg på historiske fakta.

Ensemble påpeker likevel at målet med Age of Empires III ikke nødvendigvis er en korrekt historietime, men en underholdende og actionfylt opplevelse. De har altså tatt seg noen friheter og ikke alle detaljer stemmer med historiebøkene, men samtidig skal tidsepoken være fremstilt på en riktig måte.


Det vil både være mulig å spille en lang og omfattende enkeltspillerkampanje, og multiplayerkamper. Utviklerne lover flere nyskapende flerspillermodi.
Spillmekanikken er naturligvis blitt oppjustert og strømlinjeformet, elementer som økonomi og ressurssamling vil fremdeles være viktige, men fokuset er på kampene. Og Ensemble lover at kampsystemet og balansen vil være helt fantastisk. Det vil forøvrig være mulig å ha flere enheter og skape større armeer enn i de tidligere AoE-spillene.

Grafikken har gjennomgått en dramatisk forbedring. Grafikkmotoren er fullstendig skrevet om, og støtter fullt sett med DirectX 9-teknologier, og nå er også fysikkmotoren Havoc inkludert. Det er bare å se på skjermbildene, vi har aldri sett et strategispill med tilsvarende detaljnivå.

Ensemble påstår at utviklingen av AoE III er kommet svært langt, og håper på å slippe spillet senere i 2005. Vi gleder oss virkelig, for dette ser utrolig lovende ut.

Klikk her for mange lekre skjermbilder fra spillet!