Afreey CD-2050E

Vi har tidligere spurt oss hvor dette skal ende. Taiwanske Afreey har ikke gitt seg med CD-ROM-lesere. Denne modellen, med hele 50X, er ikke dyrere enn andre med 32X eller 40X rotasjon.

 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer

Vi hadde ikke hørt om Afreey før vi fikk denne CD-ROM-leseren inn til test. Det er heller ikke så rart, siden Afreey ble stiftet 16. april 1998. (Forøvrig dagen etter at DinSide gikk på luften.) Afreey er spesialister på CD/DVD-produkter, og produserer alt i sin egen fabrikk på Taiwan.

LES OGSÅ:

Klarer den virkelig 50X?

Til det må vi svare et helt klart ja. Den er faktisk merkbart raskere enn AOpen CD-948E med 48X. Det skyldes ikke først of fremst at 50X er så voldsomt mye raskere enn 48X, men at Afreey faktisk leser vår slitte CD-plate på full fart hele veien. Som grafen til AOpen viser, har platen to problemområder.

Sliter med CD-R

Dette er ikke den første CD-ROM-leseren som har fartssperre på CD-R-plater. I likhet med AOpen leser den våre CD-R-plater med ynkelige 8X. Afreey har riktignok levert med testresultater som viser at den leser på full fart med "That's CD-R". Det er et annet merke enn de vi har prøvd. Våre tester viser 8X ved bruk av Philips, Mitsumi, HP, Megadata og Verbatim.

God musikk-ripper

Vi er positivt overrasket av rippeytelsen til denne leseren. Med et resultat på bare litt over 6 minutter på vår 73-minutters test-CD, er denne leseren et godt alternativ for deg som kopierer mye musikk. Gjennomsnittlig rippe-ytelse tilsvarer 12X. Det er over all forventning siden vår test musikk-CD faktisk er en CD-R-plate. Kanskje sperren ikke virker på musikk-CDer? Resultatet er i allefall feilfritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Dette er en god og effektiv CD-ROM-leser. Den leser selv slitte CD-plater feilfritt på full hastighet. Den taper på dårlig CD-R-ytelse. Prisen er lav, og den kan utmerket anbefales til deg som bruker lite CD-R-plater.

50X er en foreløpig topp, men det stopper ikke der. Følg med her på DinSide: Vi har også testet Afreey CD-2056E som spinner med hele 56X. CD-ROM-leseren er ikke død!