Det er spesielt bruk av piratkopierte programmer privat som mange av morgendagens ledere synes er helt greit, men også i jobbsammenheng sier mange at slik bruk er OK.
Det er spesielt bruk av piratkopierte programmer privat som mange av morgendagens ledere synes er helt greit, men også i jobbsammenheng sier mange at slik bruk er OK.Vis mer

Advarer Windows 7-pirater

Microsoft med nytt antipirat-verktøy.

I dag vil Microsoft begynne å legge ut en oppdatering til Windows 7 som vil gjøre livet surere for alle som ikke har en gyldig lisens på operativsystemet.

Ifølge Joe Williams' blogg, leder for Genuine Windows-avdelingen hos Microsoft, vil oppdateringen avsløre mer enn 70 forskjellige kjente "hacks" som på en eller annen måte gjør det mulig å omgå Microsofts valideringssystem, og som dermed gjør det mulig å bruke piratkopierte versjoner av operativsystemet.

- Oppdateringen vil finne ut om Windows 7-lisensen er gyldig eller ikke. Hvis den ikke er det, vil brukeren få en advarsel om at den ikke er det, og man får tilbud om å rette på dette, skriver Williams. Samtidig forsvinner eventuelle bakgrunnsbilder, og teksten "Windows-lisensen er ikke gyldig" vil vises nederst til høyre på skjermen.

Les også: Her kan du laste ned Windows 7

- For å beskytte, ikke avsløre

Ifølge Williams inneholder svært mange av disse "hackene" en eller annen form for ondsinnet kode, som kan påvirke systemet negativt. Og det er først og fremst for å beskytte kunden Microsoft har laget denne oppdateringen, ifølge Williams. Og det er foreløpig ikke noe man installere.

- Ingen personlige opplysninger blir lagret, og det vil ikke være mulig for Microsoft å spore eventuelle piratinstallasjoner. Man kan også avinstallere oppdateringen hvis man ønsker, sier Williams.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdateres automatisk

Oppdateringen blir tilgjengelig via www.microsoft.com/genuine fra og med i dag (16. februar), og fra Microsoft Download Center i morgen. Senere i måneden vil den bli tilgjengelig som en frivillig oppdatering fra Windows Update.

Når oppdateringen er installert, vil den automatisk oppdatere seg selv, og skanne Windows-installasjonen din hver 90. dag, på leting etter nye hacks siden sist.

Les også:
Angrepille i Windows 7