Advarer mot DAB

Oslo (NTB): NRK og radiobransjen vil at du skal kjøpe digital DAB-radio til jul i år, selv om de vet at radioene snart går ut på dato.

- Folk burde vente med å kjøpe digitalradio til nye modeller er kommet på markedet. NRK, P4, Norkring og hele radiobransjen får folk til å kjøpe DAB-radioer, uten å si noe om at denne digitale radioen vil være teknisk utdatert om få år. NRK og P4 forsøker å snikinnføre DAB-radioen i Norge, uten noen form for diskusjon om saken, sier generalsekretær Per Morten Hoff, i databransjens interesseorganisasjon IKT Norge til Dagsavisen.

Fram til i dag er det blitt solgt rundt 55.000 DAB-radioer i Norge, men bransjen forventer at minst en million nordmenn skal ha skaffet seg en slik radio i løpet av de neste fem årene.

- Ni av ti nordmenn tror nok at DAB er radioens framtid. Det skyldes at vi ikke har fått høre om noe annet i Norge. Faktum er at det nå er kommet mange nye digitale radiosystemer. Dette plikter en offentlige kringkaster som NRK å opplyse forbrukerne om, mener Per Morten Hoff.

Han viser til at en lang rekke land er mer skeptiske enn den norske radioindustrien.

- Frankrike og Finland har avvist DAB-standarden. I Danmark omtales DAB som et førerløst tog, sier Per Morten Hoff.

Hva som blir Norges framtidige radiostandard skal avgjøres etter at Samferdselsdepartementet mottar Digitalradiorådets rapport om saken 19. desember. (©NTB)

Les for øvrig DinSides artikkel Nettradio danker ut DAB?