ADSL og ruter tar knekken på Napster?

Jeg bor for tiden i USA og har tilgang til Internett med ADSL. Jeg har pratet med to personer i USA og en i Norge som også har ADSL og alle bruker en ruter.
Ingen av oss kan verken laste noe ned fra Napster, motta innkommende samtaler fra Microsoft NetMeeting, sende filer over mIRC (kan kun motta) eller opprette FTP-server.
Vi fire har strevet med å komme rundt dette problemet lenge. Ingen av disse problemene oppstår hvis man bruker modem.
Kunne dere i DinSide forklare oss og sikkert mange 1000 andre hvordan vi kan komme oss rundt denne "buggen".
Samuel

Datadoktoren svarer:

Grunnen til disse problemene er at den innebygde brannmuren i ruteren i utgangspunktet sperrer for disse tjenestene. Dette er for å beskytte nettverket på innsiden av brannmuren mot forsøk på inntrenging.

ADSL og ruter tar knekken på Napster?
ADSL og ruter tar knekken på Napster?

Men det er fullt mulig å åpne for Napster, NetMeeting og andre tjenester.
Innstillingene for dette finner du i oppsettet for ruteren din, men her vil menyvalget variere mellom de forskjellige produktene.

På ruteren vi bruker, en SMC Barricade, heter menyen Virtual Server. Her kan vi definere opptil 10 forskjellige TCP Service porter og gi hver av disse en lokal IP-adresse.

For Napster finner du nederst under ”File/Preferences/Sharing” et område som heter ”Advanced TRANSFER options”. Her setter du det åpnede portnummeret i brannmuren som Napster bruker til å kommunisere gjennom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når vi satte det samme portnummeret både i ruteren og i Napsters innstillinger, fungerte dette helt utmerket.

For nye brukere av Napster vil programmet under installasjonen finne ut at PCen befinner seg bak en brannmur, og foreslå et portnummer.

En vanlig funksjon

Denne funksjonaliteten er vanlig på ruterne, alle produktene vi har testet i forbindelse med deling av bredbånd har denne muligheten.

For å finne ut hvordan din ruter settes opp, må du enten sjekke dokumentasjonen, eller lete gjennom menyene i web-konfigurasjonen.