Adobe Photoshop Elements 2.0

Synes du det er drøyt å betale mange tusen kroner for et avansert bildebehandlingsprogram? Da bør du ta en titt på Photoshop Elements, som sannsynligvis gir deg akkurat de funksjonene du trenger, og litt til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Adobe Photoshop Elements 2.0
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finnes en rekke bildebehandlingsprogrammer som du kan få til en billig penge. Kjøper du et digitalkamera, skanner eller skriver, følger det gjerne med ett eller annet program til formålet. Problemet oppstår først når du trenger å utføre mer omfattende inngrep i fotografiene; de enkle programmene kommer som regel til kort når det gjelder støtte for blant annet lag, filtre og fargejustering.

Paint Shop Pro-konkurrent

I de lavere prissegmentene er det stort sett bare Paint Shop Pro fra Jasc som har hatt tilfredsstillende løsninger på disse områdene. Programmet koster under tusenlappen og er brukervennlig og svært funksjonsrikt.

Adobe så at det lå et betydelig markedspotensiale blant den stadig økende del av befolkningen som anskaffet seg digitalkamera og skannere. Selskapets avanserte bildebehandlingsprogram Photoshop henvendte seg først og fremst til profesjonelle miljøer, og var ikke brukervennlig nok til å bli en hit blant ”vanlige” brukere. Prismessig lå Photoshop også skyhøyt over hva den vanlige mann og kvinne i gata var villig til å betale.

Likhetene med Photoshop 7.0 er klare, men ved nærmere øyesyn er det mange forskjeller.
Likhetene med Photoshop 7.0 er klare, men ved nærmere øyesyn er det mange forskjeller. Vis mer

Derfor lanserte Adobe i fjor vår en brukervennlig utgave av Photoshop, Adobe Photoshop Elements, der de mest brukte funksjonene var fremhevet og forenklet, og de mest avanserte var skrelt bort. Formålet var å gi Jasc konkurranse på forbrukermarkedet.

Fortsett…

Du kan for øvrig lese hele vår omtale av Photoshop Elements 1.0 ved å følge denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!