Adobe vil gjerne at Flash skal bli en seriøs spillplattform.
Adobe vil gjerne at Flash skal bli en seriøs spillplattform.Vis mer

Adobe med kraftig forbedret Flash

Lover blant annet mye bedre spillytelse.

Adobes Flash har vært gjenstand for mye kontrovers de siste årene, spesielt etter at Apple gikk vekk fra å støtte formatet i sine mobile enheter. Flash er likevel fortsatt dominerende på nettet, og Adobe fortsetter å utvikle teknologien videre.

Store forbedringer

Nå har selskapet også annonsert den aller ferskeste versjonen av Flash-spilleren, med nummer 11.2, og fokuset i denne omgang er faktisk på spill i nettleseren. Det er tydelig at Adobe vil på denne måten forbli relevante i markedet for lettvekter-spill.

Så, nye Flash inkluderer mye bedre støtte for diverse mus-funksjoner og langt bedre grafikk. Det benyttes maskinvareakselerasjon som påvirker både 2D- og 3D-grafikk, med støtte for opptil 60 bilder i sekundet, ifølge Adobe.

Utvikling og inntjening

I samme slengen lanseres det en ny versjon av utviklingsverktøyet AIR, som igjen skal gjøre det langt enklere å utvikle grafikkintensive applikasjoner og porte dem mellom plattformer (nå med bedre støtte for iOS og Android).

Faktisk gjør Adobe det enklere å tjene penger på spillene man utvikler, da selskapet lover å ikke kreve penger av utviklerne før deres app har tjent inn 50.000 dollar.

Kaprer nye kunder?

Mye tyder altså på at Adobe vil gjøre Flash til en mer attraktiv spillplattform enn noensinne, i en tid der konkurransen om "casual"-spillerne er mer hektisk enn noengang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan lese alt om nye Flash her, og denne videoen tar for seg flere av nyhetene:

Flere ferske datasaker fra DinSide