Adobe lanserer InDesign

Adobe ønsker å ta igjen hovedkonkurrentene Quark, og virkemiddelet heter InDesign 1.0. Dette programmet representerer en ny infallsvinkel til programutvikling for Adobe, og blir vist på CeBIT 99.

Det har lenge gått rykter om at Adobe har ruget ut noe helt nytt, og så lang har vi kjent prosjektet under kodenavnet K2.

InDesign er et profesjonelt sideombrekkingsprogram, men er mye mer fleksibelt enn det vi er vant til fra Quark Express og PageMaker. Programmet er modulbasert, og det åpner for at tredjepartsleverandører kan tilby omfattende tilleggsfunksjonalitet for de som ønsker det.

Dette kan minne om plugg-inn komponenter som vi allerede kjenner fra Photoshop og til en viss grad PageMaker, men InDesign er et åpnere program som tillater mye mer omfattende tilpasninger. Det innebærer at programvareutviklere f.eks. kan lage databasetilpasninger, bilderedigering eller spesielle tekstverktøyer som fungerer direkte i InDesign.

I tillegg kan sluttbrukere eller utviklere i bedriftene bruke programmeringsspråkene Applescript eller Visual Basic for å gjøre tilpasninger. Disse programmeringsspråkene har tilgang til hele 80% av basiskoden i InDesign.

Dette gjør at programmet kan bli det perfekte valg for driftsmiljøer som gjør det samme hele tiden, f.eks. ukeblader og aviser. De kan på denne måten strømlinjeforme produksjonen akkurat slik de vil med akkurat den funksjonaliteten de trenger.