Adobe klar med nye folkeversjoner av Premiere og Photoshop

NYHET: Flere funksjoner, sammenfallende grensesnitt og bedre samhandling er stikkordene for de nye versjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elements-versjoner av videoredigerings-programmet Premiere og bildebehandlings-programmet Photoshop er dyre løsninger, men finnes også i enklere versjoner myntet på hjemmebrukere. Disse programmene inneholder mye av funksjonaliteten som finnes i fullversjonene, men har et større fokus på automatikk, veivisere og har et grensesnitt tilpasset redigering av hjemmevideoer og enklere bilderedigering.

image: Adobe klar med nye folkeversjoner av Premiere og Photoshop

Fredag lanserte Adobe nye versjoner av begge disse hjemme-utgavene, Photoshop Elements 6 og Premiere Elements 4. Et nytt og
sammenfallende grensesnitt skal gjøre det enklere for brukere å hoppe mellom programmene, og en sterk knytning mellom dem gjør at de også selges i en samlepakke til redusert pris.

iPod-eksport

Premiere Elements har bak det nye grensesnittet fått flere nye funksjoner, blant annet en forbedret scenehåndterer, flere effekter både på lyd- og bildesiden, og en ny lydmikser. Flere veivisere og et nytt Sharing Center-verktøy lar deg spre videoene du har laget på forskjellige måter, for eksempel til DVD, CD, Blu-ray, YouTube, iPod, Zune og mobiltelefoner.

På HD-siden støtter Premiere Elements 4 formatene HDV og Blu-ray, mens støtte for AVCHD og HD-DVD foreløpig er fraværende.

Adobe Premiere Elements 4
Adobe Premiere Elements 4 Vis mer


Programmet finnes dessverre ikke i norsk språkdrakt, så her hjemme blir den engelske eller den svenske utgaven mest aktuell. Prisen er satt til 800 kroner inkl mva.

Bytt fjes på bildene

DinSide Data fikk se både Premiere Elements og Photoshop Elements i aksjon under en pressevisning i Oslo fredag, og begge programmene virket mer intuitive i oppbygningen enn tidligere.

Photoshop Elements 6 har også fått flere veivisere og nye funksjoner, blant annet flere måter å smelte sammen fotografier til panorama og lime elementer fra ett foto inn i et annet uten å måtte gjøre mange manuelle grep for å få det til å se bra ut. Adobe-representanten viste blant annet hvordan du enkelt kunne kopiere et ansikt fra et bilde til et annet ved å merke av koordinater, og sette inn personer fra et bilde inn i et annet.

Adobe Photoshop Elements 6
Adobe Photoshop Elements 6 Vis mer


På redigeringssiden har også Photoshop Elements blitt styrket, blant annet med den nye quick selection tool som ble introdusert i Photoshop CS3.

I tillegg skal programmet ha blitt vesentlig raskere både til å vise bilder og organisere dem ved hjelp av tagger/emneord.

I likhet med Premiere Elements koster også Photoshop Elements 800 kroner.

Samlepakken med begge programmene er priset til 1.250 kroner.

Slik er iPhoto '08
Gjør bildene dine vakrere
Windows fotogalleri i praksis
Gratis Photoshop-klone

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!