Adobe Flash Player 10.1 er lansert

Mange forbedringer.

Den siste tiden har Adobe Flash først og fremst vært i medias søkelys på grunn av at all kritikken fra Apple. Som kjent har Apple valgt å ikke støtte Flash i iPod, iPad og iPhone, blant annet på grunn av stabilitets- og ytelsesproblematikk.

Men i kjølvannet av dette har den mest utbredte video- og animasjonsstandarden på nettet gått gjennom en av sine viktigste revisjoner noen sinne. For selv om det kun er snakk om å gå fra versjon 10.0 til versjon 10.1, er forbedringene store.

Les også: Er dette verdens raskeste nettleser?

Utnytter grafikkortet

Den aller viktigste forbedringen er støtte for maskinvareaksellerert dekoding av H.264-innhold. I praksis betyr det at det ikke bare er PC-prosessoren som belastes når høyoppløselig video skal avspilles, men også grafikkprosessoren. Spesielt på PC-er med litt svake prosessorer er dette godt nytt, og vil føre til mindre hakking og andre problemer under avspilling av HD-video, for eksempel fra YouTube.

Ulempen er at det foreløpig kun er Windows-versjonen av den nye Flash-playeren som har fått denne støtten.

Generelt bedre ytelse

Av andre forbedringer som er verdt å trekke fram er støtte for multitrykkfølsomme skjermer i interaktive videoer og animasjoner, bedre strømstyring, bedre bufring av videostrømmer, mindre minneforbruk og generelt bedre ytelse og færre bugs, ifølge Adobe selv. Og dessuten betyr oppgraderingen at Adobe Air-applikasjoner, for eksempel Wimp, vil kunne få bedre ytelse enn hva som var mulig tidligere, sier Adobe.

For en utfyllende gjennomgang av nyhetene og forbedringene, sjekk den offisielle Adobe Flash Player Team Blog.

De nye versjonene kan lastes ned fra denne siden.

Les også: Her er en nettleser for TV-en!