Adobe Bridge

Adobe Bride er det eneste nye programmet i CS2 - men det er egentlig ikke nytt. Men gjett om det er nyttig!


Adobe Bridge er erstatningen til filutforskeren fra forrige Photoshop-versjon, og er nå i tillegg også inkludert i de enkelte programpakkene. Kort fortalt er det en kraftig forbedring som lar deg starte lysbildeserier, se detaljert informasjon (exif) og forhåndsvisninger av bilder, ikoner og PDF-filer.

Du kan også kjøpe royalty-frie bilder fra nettet, men i skrivende stund er ikke dette tilgjengelig i Norge. Vi håper det ikke tar like lang tid å få tilgang til dette som det tok med iTunes.

Bortsett fra dette er Bridge et veldig nyttig verktøy for å finne og sortere store bildesamlinger, i alle slags størrelser. Det eneste vi kan utsette på det er at du ikke får tilgang til særlig mange daglige redigeringsfunksjoner i det.

Versjon 1.0

Adobe Bridge


Siden du har alle bildene og illustrasjonene på ett sted i en pakke som er såpass integrert, kunne vi ha våget å håpe på noe ekstra - som batch resize-funksjoner, fargeutjevning mellom mange bilder og så videre. Men de finnes altså ikke, selv om det faktisk er en utrolig nyttig batch rename her. Du kan heller ikke forstørre bildene mer enn til originalstørrelsen.

For et skikkelig "lett" organiseringsprogram med enkle sammenlignings- og redigeringsfunksjoner, foreslår vi ACDSee eller lignende lettere programmer.

Der Bridge virkelig skinner, er når du ser at dokumentet du nettopp åpnet i Photoshop dukker opp i listen over nylige dokumenter - eller at den bruker GoLive i stedet for den forhåndsvalgte nettleseren til å åpne HTML-filer.

Tilbake til hovedartikkelen