ADATA lanserer rekordtynn ekstern harddisk

Data har aldri vært pakket tettere.

HE720 skal være markedets tynneste eksterne harddisk med 1 TB kapasitet. Foto: ADATA
HE720 skal være markedets tynneste eksterne harddisk med 1 TB kapasitet. Foto: ADATA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ADATA er navnet på en taiwansk produsent av minne- og flashprodukter, men de setter også sammen eksterne harddisker. Nå har de nettopp lansert modellen DashDrive Elite HE720, og det spesielle med denne er kombinasjonen høy ytelse, stor kapasitet og viktigst: tynn utførelse.

Les også: Disse harddiskene gir mest for pengene

Romslig og slank

Harddisken sitter i et robust metallkabinett, og måler bare 8,9 millimeter. Kapasiteten er likevel på romslige 1000 GB. Vi antar derfor at det på innsiden befinner seg en sju-millimeter-disk fra Seagate eller Samsung, med to roterende plater med plass til 500 GB på hver. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra ADATA.

Grensesnittet er uansett USB 3.0, og harddisken er bakoverkompatibel med USB 2.0 og 1.1, da naturligvis med redusert overføringshastighet.

Ett trykk er nok

Med harddisken følger det blant annet et eget program fra ADATA til sikkerhetskopiering av viktige data med bare ett trykk på en knapp på harddisken:

image: ADATA lanserer rekordtynn ekstern harddisk


Produktet skal i skrivende stund være på vei ut til forhandlere, og prisen er veiledende 885 kroner.

For de av oss som er opptatt av å spare kroner pr GB, er det verdt å merke seg at den er vesentlig dyrere enn tilsvarende, litt tykkere modeller, ifølge denne oversikten hos Prisjakt.no.

Les også: Nå blir harddiskene enda tynnere