Adaptec hiver seg på MP3-bølgen

Adaptec har tidligere hatt en dominerende posisjonen som leverandør av programvare til CD-brennere. Nå lanserer de en ny programpakke for brenning av musikk-CD, som også håndterer MP3 filer.

Hvordan folk bruker musikk endres hele tiden. Etter hvert som tilgjengeligheten på musikk er blitt så enormt mye større, oppstår også behovet for å velge ut og organisere utvalget. Entusiaster gjorde dette allerede for mange år siden, og hygget seg med å samle favorittlåtene på lydbånd eller kassett. Men dette blir fort tidkrevende prosjekter.

For alle de som ikke er så glade i å sysle med opptak og avspilling, men som gjerne vil samle sine egne favoritter låter på CD, finnes det programvare til dette. Problemet er at disse programmene ikke alltid er så brukervennlige, og det er ofte nødvendig å bruke flere forskjellige programmer for å få dette til.

En komplett løsning

Adaptec samler nå alle de forskjellige funksjonene i ett program - SoundStream. Dette er laget så enkelt at selv nybegynnere skal kunne sette sammen sine egne spillelister uten videre.

Programmet håndterer både kopiering av låter på CD til harddisk (ripping) og konvertering av MP3 til wav-format. I tillegg kan SoundStream bearbeide lydfilene på forskjellige måter. Dette kan være helt enkle prosesser, for å jevne ut forskjeller i volum og balanse, men også langt mer dramatisk.

I SoundStream er det bygget inn teknologi fra Arboretum, som er en kjent utvikler av programvare for signalprosessering i profesjonell lydbehandling. I denne sammenhengen er det først og fremst snakk om oppfriskning av lydbildet, som svekkes under MP3-komprimeringen. I tillegg er det også rene effekter, som klang av forskjellig slag og forskjellige filtre som kan gi enten et gammeldags eller et futuristisk lydbilde. Alle disse effektene kan sjekkes før materialet brennes på den nye CDen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den grafiske siden av prosessen er også tatt vare på, både for etiketter og omslag. Artistnavn og titler kan hentes ned fra CDDB, som er en stor database over på Internett som inneholder informasjon om de aller fleste CD-utgivelser. Denne informasjonen legges rett inn i innholdsfortegnelsen og det hele kompletteres med mange forskjellige grafiske tema og maler.

Vi har tidligere skrevet om forskjellige programmer som tilbyr deler av disse funksjonene: Fra vinyl til CD og Nero.

Til høsten

Programmet kommer i salg til høsten, og vil koste 49 dollar i USA. Det kan bestilles allerede nå på Adaptec's nettsted og du vil da få en rabatt på 10 dollar.