Actima ARW4420

Actima selger en brenner fra Ricoh som sin egen. Det er ikke noe dumt valg siden denne brenneren har 4X-hastighet på både CD-R og CD-RW.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi har allerede testet Ricoh MP7040A og funnet ut at det er en glimrende brenner. Actimas ARW4420 har derfor et meget god utgangspunkt.

LES OGSÅ:

Det er ikke mye som skiller disse brennerne fra hverandre. Actima har byttet frontplaten og har limt på sin egen etikett ved siden av Ricoh sin. Ingen tvil om opphavet her.

Identisk ytelse

Selvfølgelig kjører vi alle testene også på denne brenneren, selv om vi i utgangspunktet visste svaret. Grafene etter lesetesten er så like at den ene dekker den andre fullstendig. Actima har derfor behold den gode og stabile leseytelsen til Ricoh.

Aksesstiden er faktisk ett millisekund lavere på Actima (118 ms) enn Ricoh (119 ms), men det er innenfor naturlige avvik fra eksemplar til eksemplar. Hvis du vil se alle våre testmålinger kan du trykke her.

Forskjellig programvare

Ricohs brenner leveres med Nero Burning ROM. Actima har valgt og levere med Adaptec Easy CD Creator. Begge to er fullt brukbare. Nero har sin styrke på inndeling av musikk og brenning av spesielle formater som 700 MB på en 80-minutters plate. Adaptec derimot er spesielt god på kopiering fra CD til CD-R/RW.

Adaptec har også sin egen PacketCD-driver med i pakken. Siden Nero ikke har dette, leveres CeQuadrat sin PackedCD sammen med Ricoh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi bruker Adaptec til å teste alle brennerne i denne testen for å ha et best mulig sammenligningsgrunnlag.

Konklusjon

Dette er en glimrende brenner som naturlig nok er priset litt under originalen fra Ricoh. Hvem du skal velge avhenger av hvilket program du helst vil bruke: Nero eller Adaptec. Nero har en del muligheter som de andre ikke har, mens Adaptec er lett å bruke og kommer fra en stor produsent.