Acer Web Surf Station

Acer er nå klar med en PC-skjerm med innebygd nettleser - god idé?

Å slå på PC-en for å sjekke noe i farta kan bli en tidkrevende affære, mange PC-er bruker flere minutter på å starte opp. Noen produsenter har lagt inn alternative operativsystemer i bærbare, som starter på få sekunder. I denne kjappe løsningen støttes de viktigste tingene, som nettleser og mail, men ikke mer omfattende PC-bruk.

Dette hadde jo vært en smart løsning også for de som bruker stasjonær PC, men slike løsninger har vært mangelvare.

Men Acer har nå annonsert en smart løsning, DX241H Web Surf Station, som fungerer på alle typer bærbare og stasjonære: Løsningen er et ekstra operativsystem som bare kjører i skjermen.

Du kobler til og bruker skjermen akkurat som en ordinær PC-skjerm. Men hvis PC-en er slått av og du skal sjekke et eller annet på nettet, eller bare vi sette i gang avspilling av en film eller musikk, kan du gjøre dette uten å slå på selve PC-en - skjermen håndterer dette på egen hånd.

Web Surf Station

Løsningen som er valgt er å ruste opp skjermen med en rimelig systembrikkeløsning basert på ARM Cortex-A8 med USB og nettverksstøtte - både kablet og trådløst - slik at den fungerer helt på egen hånd til enkle oppgaver.

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjermen heter DX241, beskrevet som Web Surf Station, og støtter både avspilling av multimedia og Googles Chrome nettleser.

Den leveres med en smart kombinert fjernkontroll som har uttrekkbart tastatur for inntasting av nettadresser etc.

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Selve skjermen er en vanlig TFT TN-type på 24 tommer, med 1920 x 1080 full HD opppløsning, HDMI og VGA innganger. Innebygde høyttalere er også på plass.

Acer Web Surf Station


Øvrige spsifikasjoner skal være 2 ms respons, 80 000 :1 i kontrast og lysstyrke på 300 cd/m2

I Europa kommer skjermen først i salg i Tyskland, hvilke andre land som kommer senere er foreløpig uvisst.

Det gikk forøvrig rykter om at skjermen skulle kjøre Chrome OS, etter at dette ble nevnt i et pressemateriale i forbindelse med CeBit, men dette har siden blitt avkreftet av Acer.

Prisen skal ligge på 299 ¤. Vi kommer tilbake med mer informasjon når den eventuelt kommer til Norge.

Den aller beste PC-skjermen?