Acer TravelMate 723TX

Acers kraftigste bærbare PC er definitivt en alt-i-ett maskin, hvor innbygget DVD-spiller og TV-utgang kommer som tillegg til svært kraftige spesifikasjoner. Men blir dette totalt sett en god løsning?

Acer TravelMate 723TX
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Bærbare alt-i-ett maskiner er en egen kategori av PCer for brukere som har behov for et komplett, flyttbart kontor. Slike maskiner må fungere bra både på reise og kontoret, og bør dessuten være ekstra solide slik at ikke harddisken med alle sine verdifulle dokumenter blir ødelagt.

LES OGSÅ:

Spesifikasjoner

TravelMate 723 har en 14,1”-skjerm, som kan vise opp til 1024x768 piksler med 24-bits oppløsning (millioner av farger). Tastaturet er av normal størrelse (300 cm²), samtidig som maskinen tilhører den tyngre delen av skalaen, med en vekt på 3,5 kg, og nærmere 4 kg når du tar med deg strømforsyningen i tillegg. Og med et volum på hele 3989 cm³ er dette den største maskinen vi har testet så langt.

De tekniske spesifikasjonene er helt i teten av hva du kan få i bærbare PCer i dag. Kombinasjon av den kraftigste bærbare prosessoren som finnes på markedet, 10 GB harddisk og 64 MB internminne er et godt utgangspunkt for våre ytelsesmålinger.

Denne modellen kan oppgraderes med en 2X DVD-spiller, som har samme ytelse for CD-plater som den vanlige CD-spilleren. Og med S-VHS-utgang vil du kunne koble maskinen direkte til nesten alle nyere TVer.

I bruk

Selv om dette er en tung maskin, er den samtidig lett nok til å bli plassert på fanget. I det hele tatt er dette en maskin med utmerket brukervennlighet. Tastaturet er fantastisk bra, og her er heller ingenting av den svikten som Acer-tastaturer noen ganger har. Men ettersom den er en nokså høy, risikerer du å få en litt ubehagelig vinkel på armene når du skriver på maskinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pekeredskapet er uten svakheter, og knappene har en kant på midten som gjør at fingertuppene dine lett finner frem.

Skjermen er ikke fullt så imponerende. Selv om den er skarp med klare farger, er lysstyrken under gjennomsnittet for de maskinene som vi har målt hittil.

DVD-avspillingen fungerte bra, og det vi så av filmer ble vist uten forsinkelser eller rykking. Lydkvaliteten var bare OK, så noe av det første du vil kjøpe av ekstrautstyr er nok høretelefoner eller høyttalere.

Denne maskinen virker svært solid, og hard og tykk plast dekker den på alle sider. Ulempen med dette er at maskinen blir ganske stor, og en høyde på 5 cm er foreløpig det høyeste vi har målt.

Førsteklasses ytelse

Acer TravelMate 723TX klarer seg godt igjennom testene for både ytelse og batterilevetid. En ytelsesindeks på 139 plasserer den et lite stykke foran den raskeste bærbare PCen i vår forrige test, Compaq Armada 1500c. Men samtidig ser vi ujevne utslag for hvilke programmer som støttes best av denne maskinen.

Typiske kontorprogrammer som Excel og PowerPoint trekker gjennomsnittet kraftig ned. Her er det viktig å legge til at disse programmene likevel fungerer OK siden de ikke er spesielt krevende i det store og det hele. Men du verden hvor raskt krevende grafikkprogrammer kjører: CorelDRAW har en ytelsesindeks helt oppi 181, og et virkelig krevende program som Premiere får 162!

Når det gjelder batterilevetid, viser Acer (som i forrige testrunde) utmerkede resultater: 3 timer og 45 minutter er faktisk svært, svært bra for en maskin med så kraftig prosessor og alle enheter innbygget.

Konklusjon

Dette er en glimrende maskin som gjør alt, og som neppe svikter når du trenger den mest. Men den er dessverre klumpet og tung, og faktisk langt fra så elegant som Acer-maskiner pleier å være.

Ønsker du å oppgradere med DVD-spiller, koster det 2500 kr. inkl. mva ekstra.

For mange brukere vil dette være den idelle maskinen. Hvorvidt den er det beste kjøpet i sin klasse, vil vi avgjøre når alle maskinene i denne testrunden er ferdig testet.