Foto: Acer
Foto: AcerVis mer

Acer Smart Display DA220HQL:

En berøringsskjerm med innebygd prosessor som kjører Android

Alt-i-ett-løsninger kan være fristende, da slipper man å tenke på å få forskjellige elementer til å fungere sammen, med kabelrot og tilpasningsproblemer. Dette er en av de viktigste grunnene til at så mange valgte å kjøpe bærbare PC-er. En annen løsning er den stasjonære PC-en forkledd som skjerm, med all innmaten plassert bak selve skjermen og i noen tilfeller også i skjermfoten.

Alle de store PC-produsentene har nå alt-i-ett PC-er med Windows 8 og berøringsfølsomme skjermer. Men Windows 8 på berøringsskjerm har en læringskurve som mange sliter med, og få er begeistret over. Bruken er langt fra intuitiv og mange opplever fingermanøvrene som klønete og lite produktive. Mange velger derfor å heller bruke PC med Windows 8 med mus og tastatur slik de alltid har gjort, og bare bruke berøringsstyring i spesielle tilfeller, som ved visning av bilder, spill og andre enklere manøvrer.

For berøringsstyring og kjapp nettbruk er det mobiler og nettbrett som er hjemmebanen, med langt mer intuitive brukerflater både fra Apple og Android-leiren.

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Acer Smart Display

Acer har tatt fram en ny variant som bygger bro mellom nettbrettets umiddelbare respons og brukerflate og en helt vanlig PC-skjerm.

I stedet for å bygge en full PC inn i skjermen har de bygget inn en langt enklere og ikke minst rimeligere Android-basert "motor" inn i skjermen. Men skjermen er også en helt normal PC-skjerm med HDMI-inngang for alle typer maskiner, fra stasjonære til bærbare og nettbrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed kan du bruke den som et nettbrett, den slår seg på fra dvale i løpet av halvannet sekund, og Skype, Messenger, Google+, YouTube, Talk, Search, Maps og tusenvis av apper er tilgjengelig hos Google Play.

På toppen av dette har Acer utvidet grensesnittet med Acer Ring, som gir enklere håndtering både av favorittinnhold og fleroppgavekjøring. Virtuelt tastatur med XT9-støtte er på plass, dessuten har skjermen også støtte for Acer Cloud, en sky-tjeneste for deling av dine mediefiler på tvers av enheter og plattform.

Skjermen kan legges ned til 20-graders vinkel som er godt egnet til berøring, eller stå i 70-graders vinkel for vanlig skrivebordsbruk.

Skjermen kan legges ned for mer komfortabel betjening Foto: Acer
Skjermen kan legges ned for mer komfortabel betjening Foto: Acer Vis mer


Spesifikasjoner - Acer Smart Display DA220HQL:

Skjerm: 21.5” Full-HD LED-skjerm (1920 x 1200), 16:9, to-punkts optisk touch
Kontrast: 1000:1
Lysstyrke: 250 nits
Betraktningsvinkel: 178 grader V/H
Farger: 16,7 millioner
Responstid: 12 ms
Prosessor: TI OMAP 4428, dual core ARM® Cortex-A9, 1 GHz
Lagring: 8GB ROM / 1GB RAM
OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Webkamera: 1.2MP
Vinkel: 20 - 75 grader
Tilkobling: 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet
Høyttalere: 2 x 1W
Input/Output: micro-SD™ opp til 32GB, 3 x USB, micro HDMI, 3.5mm audio jack
Vekt: 4.8 kg
Alternativ montering: Vesa-feste

Skjermen kommer i salg i løpet av mars og veiledende pris er satt til 2 889 kroner inkl mva.

(Test kommer så snart vi har fått inn et testeksemplar.)