Acer opplever sterk salgssvikt i Vest-Europa, men er slett ikke alene. Her representert med den prisvinnende Timeline-serien. Foto: Acer
Acer opplever sterk salgssvikt i Vest-Europa, men er slett ikke alene. Her representert med den prisvinnende Timeline-serien. Foto: AcerVis mer

Acer-salget nesten halvert på ett år

Sterk nedgang i PC-salget i Vest-Europa, men i Norge øker salget.

Norge er definitivt et annerledesland i disse europeiske krisetider, og det merkes også på PC-salget. Mens det i resten av Vest-Europa går kraftig tilbake, øker salget i Norge, skriver vårt søstermagasin Digi.no.

Acer stuper

Det er HP, Acer og Asus som selger flest PC-er i Vest-Europa, med henholdsvis 22,7%, 15,2% og 10,6% markedsandel. Det er imidlertid verdt å merke seg at Acer har falt hele 45% fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år. Også HP og Dell har opplevd kraftige fall, mens Apple og Asus har opplevd god vekst i samme periode.

Den totale tilbakegangen er på 11,4% det siste året.

Spesielt én PC-kategori opplever sterk tilbakegang, og det er minibærbare (netbooks). Her er fallet på over 40%. Mange som tidligere kjøpte slike maskiner, velger nå nettbrett i stedet, og i hovedsak iPad, ifølge analyseselskapet Gartner.

Les også: De beste PC-tilbudene

Øker i Norge

I Norge har vi derimot opplevd en PC-salgsøkning på 10,6%, målt i volum, i samme periode. Og det er, ikke uventet, salget av bærbare som har økt mest. Nesten 8 av 10 PC-er som selges i Norge nå, er bærbare.

Mer om saken hos Digi.no