Nå begynner PC-produsentene å varsle høyere priser på grunn av begrenset tilgang på harddisker i tiden fremover.
Nå begynner PC-produsentene å varsle høyere priser på grunn av begrenset tilgang på harddisker i tiden fremover.Vis mer

Acer og Samsung varsler økte PC-priser

Flommen i Thailand skaper utfordringer for produsentene.

I forrige uke meldte vi om at harddisk-prisene er sterkt stigende, på grunn av de enorme flommene i Thailand. Verst har den gått ut over Western Digital, som har stoppet all produksjon av harddisker i landet, på grunn av oversvømte produksjonsanlegg. Western Digital er verdens største harddiskprodusent, og mesteparten av selskapets produksjon foregår nettopp i Thailand.

Les mer om saken: Harddisker blir mangelvare.

Nå stiger PC-prisene

En naturlig konsekvens av høyere harddiskpriser er høyere PC-priser. Ifølge Financial Times har både Samsung og Acer allerede varslet at prisene kommer til å stige i tiden fremover.

Også Lenovo og Asus melder ifølge avisen om vanskeligheter på grunn av "knapphet på visse PC-komponenter", men har ikke sagt noe konkret om prisene ennå.

Her finner du DinSides PC-tester.

Kan ta tid

Forbes Magazine melder om at enkelte fabrikkanlegg for harddisker står inntil 2 meter under vann, og at det kan ta inntil 6 måneder å erstatte alt utstyret som er blitt ødelagt, og kanskje ett helt år før produksjonen er tilbake til normalnivå.

De mer positive anslagene er ifølge det tyske nettmagasinet WinFuture at situasjonen i PC-markedet i beste fall kan være tilbake på normalnivå i mars 2012.

Problemene med harddisk-tilgangen kan imidlertid føre til at vi vil få se flere PC-modeller med SSD i stedet for harddisker i tiden fremover. Produksjonsanlegg for SSD er ikke rammet i samme grad som for harddisker.

Financial Times melder forøvrig også at Toyota, Honda, Nikon og Sony opplever store problemer på grunn av flommene. Sony har blant annet varslet forsinket lansering av noen av sine kommende digitalkameranyheter, skriver avisen.

Ser du etter ny PC? Få med deg vår ferske PC-tilbudsoversikt