Acer lanserer 15,6" ultrabook med dedikert grafikk og DVD. Foto: Acer
Acer lanserer 15,6" ultrabook med dedikert grafikk og DVD. Foto: Acer Vis mer

Acer lanserer Aspire Ultra M3

Den største ultrabooken på markedet får også kraftig grafikkort.

Publisert
Sist oppdatert

Acer har nettopp sluppet nyheten om at de snart er klare med sin andre ultrabook, Aspire Ultra M3. Maskinen blir den første på markedet med 15,6" skjerm, men kryper likevel under 20 mm-grensen på det tykkeste.

Til tross for dette er den utstyrt med DVD-drev, noe vi ikke har sett i ultrabook-segmentet før.

Den er også blant de første PC-ene som blir utstyrt med Nvidias nye 28nm Kepler grafikkprosessor, som tar over når den integrerte Intel HD 3000-grafikken får for mye pes, for eksempel i spill og krevende 3D-sammenhenger. Svitsjingen mellom dem foregår for øvrig automatisk og umerkbart for brukeren.

God spill-ytelse

Grafikkortet heter Nvidia GT 640M, har 1 GB DDR3 RAM. Nvidia selv påstår at man kan spille Battlefield 3 med høyt detaljnivå helt uproblematisk i skjermens oppløsning på 1366 x 768 piksler. Anandtech har testet kortet, og bekrefter påstanden.

Maskinen er for øvrig utstyrt med strømsparende Intel Core i5 eller i7-prosessor fra Intels Sandy Bridge-serie, 4 GB RAM, USB 3.0-porter og en 500 GB harddisk med integrert SSD-del. Den skal også fås kjøpt med en ren SSD.

Batterilevetiden skal være på inntil 8 timer, og maskinen skal kunne vekkse fra dvale på 1,5 sekunder.

Kommer snart

Vi har akkurat fått melding fra Acer om at modellen blir tilgjengelig i Norge fra april, og prisene vil starte på 5790 kroner, veiledende.

Samleside: Ultrabooks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer