Toppmodellene fra Acer er supertynne og elegante. Foto: Brynjulf Blix
Toppmodellene fra Acer er supertynne og elegante. Foto: Brynjulf BlixVis mer

Acer klar med Windows 8 PC-er

Windows 8 byr på nye muligheter, som Acers nye modeller tar i bruk.

Acer-PC-er var veldig i vinden for noen få år siden, men så begynte de å tape terreng i markedet. Nå satses det derfor på nye modeller i de mer avanserte klassene, mens det ekstra rimelige modellutvalget overlates til Packard Bell, som Acer overtok i 2008.

Acer viste nylig fram de viktigste av de nyeste modellene som kommer etter Windows 8 -lanseringen, men eksemplarene vi fikk se og kjenne på var ikke ferdige produksjonsmodeller.

Les også: Slik blir neste generasjon Ultrabook

Toppmodellene i S7-serien

De mest avanserte Ultrabook-modellene heter S7 og kommer i 11- og 13- tommers utgaver. Begge har "unibody design", som innebærer at chassiset er frest ut av massiv aluminium, som gir en stiv og stabil konstruksjon samtidig som den skal være mindre energikrevende og mer miljøvennlig enn andre produksjonsmetoder.

11-tommeren har også aluminiumsdeksel over skjermen, mens 13-tommeren har Gorilla Glass 2, som gir en enda tynnere konstruksjon, på bare 11,9mm. Det er faktisk tynnere enn mange mobiler!

Begge har forøvrig T-profiler i rammen rundt skjermen, som gjør den ekstra stiv og stabil.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Begge modellene har avanserte IPS-skjermer i full HD med 178 graders betraktningsvinkel. Skjermen på 13-tommeren kan brettes helt tilbake og ned på bordet.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Skjermen er berøringsfølsom med hele 10 punkter, og støtter Windows 8 fullt ut både som vanlig PC og med det nye grensesnittet. Skjermene har en hengsling som byr på ekstra motstand når den står i en naturlig 110 graders vinkel, for å ikke gi etter når man bruker berøringsskjermen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er det bakgrunnsbelyste tastaturer og to vifter som transporterer luft ut og inn fra baksiden, for å gi lavere temperatur på alle berørte flater.

Les også: Her er verdens mest solgte PC-merke

Imponerende dvale-tid

Maskinvaren byr på siste generasjon Intel prosessorer med integrert grafikk, SSD i Raid 0 for lynrask og lydløs respons, og Acer Green Instant On som gir oppstart fra dvale på 6 sekunder, og ett og et halvt sekund fra standby. Maskinene kan ligge i dvale i opptil 80 dager fra fulladet batteri.

Always Connect holder orden på de mest besøkte trådløse nettene, og kobler seg opp på 2,5 sekunder, som er fire ganger raskere enn andre løsninger. For Acer Cloud-tjenester støttes også fjernstyrt oppvåkning.

Tilkoblinger er USB 3.0, microHDMI, kortleser og lydutgang. Modellene vi fikk se var også utstyrt med Thunderbolt-port, men det er ikke bekreftet fra Acer at dette vil være standard.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Modellene vil i utgangspunktet ha listepriser på henholdsvis 9999 kroner og 10999 kroner og kunne leveres straks etter at Windows 8 er tilgjengelig.

Nettbrett og PC i ett

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Acer viste også fram to forskjellige nettbrett-løsninger med Windows 8. Den minste Iconia W510 har Intel Atom prosessor og opptil 18 timers brukstid i kombinasjon med tastaturdelen. Selve nettbrettet har 8 timers brukstid. Standbytiden er tre uker, og den slår seg på umiddelbart, som en mobil.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Selv om den står i dvale mottar den likevel oppdateringer via internett, med ekstremt lavt strømforbruk, ved hjelp av Connected Standby, her er maskinen først blant X86-baserte maskiner som støtter dette.

Nettbrettet har IPS-panel og tilkoblinger for mikroHDMI, mikroSD, SIM-kort og USB, og kjører full Windows 8.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Den større modellen Iconia W700 er utstyrt med siste generasjon Intel Core prosessor, full 11,6-tommers HD skjerm med 10-punkts berøring og en egen dokkstasjon. Nettbrettet har mikroHDMI, tre USB 3.0 porter og to kameraer.

Kobler du til tastatur og mus har du en fullverdig PC.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Begge nettbrettene var noe tykkere enn vi er vant til fra iPad og andre løsninger, men så inneholder de altså en fullverdig PC.

Prisene er ikke kjent.

Alt-i-ett med berøring

Acer viste også fram en stasjonær PC, utformet som en skjerm stilt på skrå med støttebein bak og klart glass i front helt ned til bordflaten.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Den kommer både i 23" og 27" utgave med full HD og 10-punkts berøring, Nvidia grafikkprosessor og siste generasjon Intel Core prosessorer, USB 3.0, Blu-ray eller DVD, og en hybridløsning for lagring med harddisk og SSD hurtigminne.

Pris er foreløpig ukjent.

Vi kommer tilbake til testing av flere av disse modellene når de er klare.

Les også: Slik blir Samsungs nye berørings-PC-er med Windows 8

Ferske PC-tester