Acer klar med Timeline

Den nye Aspire Timeline-serien fra Acer har ikke bare et lekkert ytre, batterilevetiden er også utenom det vanlige.

(Amsterdam, DinSide Data): Det er mange år siden vi satte store spørsmålstegn ved bærbare PC-er med 2-3 timers batterilevetid, men utrolig nok er det ikke uvanlig at helt nye maskiner i 2009 fortsatt har batterier som kaster inn håndkledet etter kun et par timers drift.

Nå er det imidlertid mye som tyder på at vi står foran et gjennombrudd, mye takket være LED-baklyste LCD-skjermer, mindre strømkrevende prosessorer, brikker og SSD-er.

Hele dagen

Og hvis den nye Aspire Timeline-serien fra Acer holder det den lover, så er det snart ikke så farlig om du skulle glemme igjen strømforsyningen hjemme en morgen du har det travelt på vei til arbeid, for her skal du kunne jobbe hele dagen - og vel så det - på batteridrift.

Hele 10 timers levetid ved normal bruk, og muligens enda lenger, hevder Acer at de nye Timeline-maskinene kan by på - vel og merker hvis du velger SSD i stedet for harddisk. Velger du harddisk må du nøye deg med åtte timer, noe som også må sies å være særdeles bra.

Små og lette

Serien består i første omgang av tre maskiner, alle med 16:9-skjermer. Minstemann er en 1,6 kg tung 13,3-tommer, mellom-modellen er en 14-tommer på 1,9 kg, mens storebror har 15,6-tommer skjerm og veier 2,4 kg. Alle skjermene er naturligvis blanke. Tastaturløsningen er også interessant, den er helt flat med adskilte taster, ikke ulikt slik vi er vant med fra Apple MacBook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Acer klar med Timeline

(Fortsetter under bildet)

Hemmeligheten bak batterilevetiden ligger både i bruk av LED-baklys, som i seg selv er rundt 33% mindre strømkrevende enn tradisjonell CCFL LCD, men også en spesiell "spareteknikk" kalt Intel Display Power Savings Technology, som sparer strøm, uten at det går ut over den visuelle kvaliteten, lover Acer.

Maskinene har dessuten flere andre strømsparende detaljer. De strømsparende SU-prosessorene fra Intel er ikke de kjappeste, men trekker til gjengjeld ikke mer enn 10W, uansett hvilken konfigurasjon du skulle velge.

Tester kommer

Pris på maskinene her hjemme har vi foreløpig ikke fått bekreftet, men i USA ligger prisen på 699 til 899 dollar. Tør vi tippe på fra 7000 til 9000 kroner her hjemme?

Hvis batterilevetiden er så god som Acer hevder, vil det i så fall bety DinSide-rekord med god margin. Det får du vite så snart vi har fått testet maskinene, en gang etter påske.