Foto: Acer
Foto: AcerVis mer

Acer klar med PC med dobbel skjerm

Nei, det er ikke en konseptmodell, men en PC som snart er klar for butikken.

Det er snakk om noe helt nytt i forhold til tidligere, Iconia har nemlig to 14"-skjermer, begge med en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

Bort med tastaturet

Skjermene er multiberøringsfølsom (inntil 10 fingre samtidig) og på den nederste skjermen kan man da for eksempel ha et skjermtastatur istedet for et fysisk tastatur. Det har sine klare fordeler, først og fremst at man enkelt kan bytte tastatur når som helst. Det betyr samtidig at Acer kan selge samme PC over hele verden uten å tenke på å spesialtilpasse fysiske tastaturer. Ulempen er muligens at det ikke blir like lett å skrive fort på, men det får tiden vise.

De to skjermene kan operere sammen eller helt hver for seg. For eksempel kan man utvide skjermflaten vertikalt, slik at man får en arbeidsflate på 1366 x 1536 piksler, ideelt når man jobber med store dokumenter og lange nettsider, for eksempel.

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Hovedtanken bak designen er ifølge Cnet å lage en maskin som både tilfredsstiller kontoristen og multimediekonsumenten. Og fjerne grunnen under nettbrettmarkedet i samme slengen, kanskje?

Legger du alle ti fingre på skjermen samtidig, kommer tastaturet automatisk fram, og flere andre berøringer starter applikasjoner på flekken.

 Foto: Acer
Foto: Acer Vis mer


Bra spesifikasjoner

Hva mener du?

Blir dette en suksess? (Avsluttet)
Ja, dette var jo supersmart!(54%) 758
Vel, skeptisk...(30%) 430
Nei, blir ikke lett å jobbe på en slik(16%) 224
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Spesifikasjonene er det ikke noe å si på, det sitter en Core i5-prosessor på innside, maks 8 GB minne, harddisk på inntil 750 GB, og operativsystemet er Windows 7 Home Premium. Den har forøvrig også to USB 2.0-porter, én USB 3.0-port, HDMI-utgang og VGA-utgang. Vekten er 2,8 kg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge The Inquirer skal PC-en være på plass i butikkene allerede i januar, og det antydes en startpris på 1499 pund i England, noe som tilsvarer rundt 14.000 norske kroner. DinSide Data kommer selvfølgelig med flere opplysninger så snart vi har dem.

Her kan du se en video av maskinen:


Les også: Gigabyte med 3-i-1-PC