Acer klar med Ion-basert mini-PC

Kan den redde stasjonær-kategorien?

Mange spår at stasjonære PC-er går en dyster fremtid i møte, takket være stadig kraftigere og billige bærbare modeller. Og salget stuper.

Men det er mange gode grunner til å fortsatt velge stasjonært. En av dem er langt bedre tastatur og museløsning, for ikke å glemme store og gode skjermer.

Stasjonære PC-er har imidlertid ord på seg å både være bråkete, lite mobile, energikrevende og ikke minst plasskrevende. Alt dette kan imidlertid se ut til å være i endring, med lanseringen av NVIDIAs Ion-plattform.

I korte trekk er det snakk om svært kompakte PC-er med ytelse som langt overgår det meste som har vært på markedet for mini-PCer tidligere. Ikke minst gjelder dette grafikkløsningen, som skal være kraftig nok til å kjøre nyere spill og HD-video - inkludert Blu-ray.

Les også: Her er Asus EEE Top

Acer først ute

Nå er Acer på banen med det som ser ut til å bli den første Ion-modellen i handel. Aspire Revo blir å få med forskjellige konfigurasjoner, og vil kunne leveres med både Linux og Windows Vista.

Sammenlignet med et vanlig midi-tower blir Aspire Revo rene puslingen, i hvert fall størrelsesmessig. Den kan også enkelt festes på baksiden av skjermen.
Sammenlignet med et vanlig midi-tower blir Aspire Revo rene puslingen, i hvert fall størrelsesmessig. Den kan også enkelt festes på baksiden av skjermen. Vis mer


Den lille maskinen måler ikke mer enn 18 x 18 x 3 cm, og leveres med Intel Atom-prosessor, inntil 4 GB minne, 250 GB harddisk, 4-i-1-kortleser, HDMI og VGA utganger, seks USB 2.0-porter samt lyd ut/inn via minijack.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Acer klar med Ion-basert mini-PC


Kommer snart

I følge vårt søstermagasin ITavisen vil Aspire Revo være i engelske butikker fra 18 april, og der vil prisene starte på rundt 1800 kroner for den enkleste Linux-versjonen. Velger man Windows Vista blir prisen omtrent tusenlappen dyrere, da med 2 GB minne og 160 GB harddisk.

Fra Acer Norge får vi opplyst at prisen vil starte på 2999 kroner veiledende her til lands (med Windows), og at lansering vil skje innen 1. juni.

DinSide Data vil naturligvis være tidlig ute med en test.