Acer C7 Chromebook koster under halvparten av hva du må betale for en tilsvarende maskin med Windows 7. Foto: Acer
Acer C7 Chromebook koster under halvparten av hva du må betale for en tilsvarende maskin med Windows 7. Foto: AcerVis mer

Acer C7 Chromebook er ekstremt billig

Google stikker hull på PC-prisene.

Både Samsung og Acer produserer såkalte Chromebooks, det vil si bærbare PC-er som er basert på Googles operativsystem ChromeOS. I utgangspunktet var dette maskiner med svært begrensede lokale lagringsmuligheter, der alt man forholdt seg til var en nettleser og apps i nettskyen.

Siden den første Chromebooken dukket opp for et par år siden, har konseptet utviklet seg. ChromeOS har blitt et mer fullverdig operativsystem som også kan kjøre lokale applikasjoner, og som tillater utstrakt lokal lagring, selv om nettskyen fortsatt er sentral. Maskinene har også utviklet seg, det ser vi ikke minst i Acer C7 Chromebook, den siste Chromebooken som i disse dager er på vei ut i butikkhyllene i USA og Storbritannia.

Fullblods bærbar

C7 har en 11,6 tommers skjerm med 1366 x 768 piksler oppløsning. Maskinen er 2,5 centimeter tykk, og veier behagelige 1,4 kilo. På innsiden sitter en dobbelkjernet Intel Celeron-prosessor, og trådløst nettverkskort (a/b/g/n), samt et batteri som skal holde til 3,5 timer aktiv bruk.

Maskinen har for øvrig både et 720p webkamera, tre USB 2.0-porter, og HDMI- og VGA-utganger. Harddisken er på 320 GB, og i tillegg får eieren mulighet til å lagre inntil 100 GB på nettet (Google Disk) i to år uten kostnad.

Acer C7 Chromebook koster under halvparten av hva du må betale for en tilsvarende maskin med Windows 7. Foto: Acer


Les også: De beste PC-tilbudene i november 2012

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under halv pris

Acer Aspire One 756 er en Windows-basert bærbar i samme gate (skjermstørrelse, vekt, prosessor, harddisk). Den koster rundt 3.000 kroner her i Norge.

Acer C7 Chromebook koster derimot kun 199 dollar i USA, eller i overkant av 1.200 kroner.

Sett med norske øyne er ulempen at Google/Acer ikke har noen planer om å selge maskinen i Norden, og ifølge Acer Norge vil bare noen få land i Europa få den i butikkene.

Vi har foreløpig kun sett maskinen i USA og i Storbritannia, og hos Amazon.co.uk koster den £199, eller rundt 1800 kroner. DinSide Data prøver uansett å få tak i et eksemplar til test.

Du finner mer informasjon om C7 Chromebook hos Google.

DinSides ferske PC-tester