Ved første øyekast ser den ikke så veldig spesiell ut, men det er før den skrus på. Foto: Acer
Ved første øyekast ser den ikke så veldig spesiell ut, men det er før den skrus på. Foto: AcerVis mer

Acer annonserer Iconia Tab 700

Første nettbrett med full HD-oppløsning (og vel så det).

Acer benytter årets CES-messe i Las Vegas til å annonsere en rekke nye produkter. Vi har tidligere omtalt den nye ultrabooken deres, Aspire S5, som ser meget lovende ut - og som muligens er verdens tynneste fullblods PC.

Men også på nettbrett-siden er selskapet på hugget, og har vist fram en meget oppsiktsvekkende modell, Iconia Tab A700. Ved første øyekast virker den ikke så oppsiktsvekkende likevel, med sin 10,1" skjerm, 1,3 GHz firekjernet Nvidia Tegra 3-prosessor og 1 GB RAM, men når den skrus på ser man et bilde som er mer høyoppløst enn noe annet på nettbrett-fronten så langt.

Alt om nettbrett

Svært høyoppløst

Oppløsningen er nemlig på hele 1920 x 1200 piksler, altså mer enn full HD-oppløsning på en 10-tommer skjerm. Det er langt høyere oppløsning enn noe annet brett på markedet i skrivende stund. Til sammenligning har iPad 2 en oppløsning på 1024 x 768 piksler, men iPad 3 ryktes å parkere alle konkurrentene hva angår oppløsning.

OPPDATERT: Også Asus har nettopp annonsert at de snart vil ha klart et nettbrett med samme oppløsning som Iconia Tab 700.

Brettet benytter en custom-versjon av operativsystemet Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", og er blant annet utstyrt med en fullstørrelses HDMI-utgang, microSD-kortleser og microUSB-port.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tykkelsen skal være 9,8 mm, som er 1,1 milimeter tykkere enn iPad 2, og 2,2 mm tykkere enn verdenst tynneste nettbrett med 10-tommer skjerm.

Under ser du en video av brettet, publisert av The Verge:

Brettet er ventet på markedet i andre kvartal. Pris er foreløpig ikke kjent.

Samleside: CES 2012