Aspire S5 er 1,5 cm på det tykkeste, når skjermen er lukket. Blir spennende å se hvor tynne disse maskinene virkelig kan bli. Foto: Acer
Aspire S5 er 1,5 cm på det tykkeste, når skjermen er lukket. Blir spennende å se hvor tynne disse maskinene virkelig kan bli. Foto: AcerVis mer

Acer annonserer Aspire S5 - tynneste ultrabooken så langt

Vesentlig forbedret siden første generasjon.

Årets CES-messe i Las Vegas går av stabelen denne uken, og som ventet er alle de store PC-produsentene på banen med nye Ultrabooks. Dersom du ikke kjenner til navnet, kan vi fortelle at det er snakk om svært tynne PC-er, uten optisk drev og der harddisken i de fleste tilfellene er erstattet med SSD. Mange anser ultrabooken for å være PC-kategoriens framtid.

Hopper over første generasjon

Det som kanskje kommer som en overraskelse på mange, er at flere av produsentene ser ut til å hoppe over dagens brikkesett og prosessor-generasjon, og venter til sommeren med å sende maskinene til markedet. Da er nemlig neste generasjon, "Ivy Bridge" klar, og lover blant annet vesentlig høyere ytelse og bedre batterilevetid.

I helgen kunne vi fortelle at Lenovo er blant dem som annonser Ultrabooks basert på Ivy Bridge, og nå er turen kommet til Acer.

Acer har riktig nok allerede en modell i markedet, Aspire S3, som har fått litt blandet mottakelse i markedet. Du kan lese vår test her.

Tynnere enn konkurrentene

Nå setter Acer sin lit til at etterfølgeren, S5, blir en større suksess. Ifølge Acer selv er den tynnere enn alle konkurrentene, med sine 15mm på det tykkeste punktet. Den er innpakket i magnesium og aluminium, har en skjerm på 13,3 tommer, og veier 1,36 kg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den har videre HDMI-utgang og USB 3.0-porter, og, mest oppsiktsvekkende, en Thunderbolt-port. Sistnevnte er en høyhastighetsport som er ventet å få større og større fotfeste i tiden framover, og finnes foreløpig først og fremst på Mac-maskiner fra Apple.

Foto: Acer
Foto: Acer
Aspire S5 er 1,5 cm på det tykkeste, når skjermen er lukket. Blir spennende å se hvor tynne disse maskinene virkelig kan bli. Foto: Acer
Foto: Acer
Foto: Acer

Flere bilder:

Utover dette er de foreløpige opplysningene fra Acer begrenset. Maskinen kommer i salg til sommeren, og vi kommer med flere opplysninger når vi får den på testbenken.

Acer benyttet samtidig anledningen til å lansere sin egen nettsky-løsning, AcerCloud, som skal gjøre det enkelt å dele dokumenter, musikk og fotografier på tvers av Acer PC-er, telefoner og nettbrett.

Samleside: CES 2012