ACDSee 2.41

ACDSee gir deg stor kontroll over bilde- og lydfiler, og har et fleksibelt og oversiktlig brukergrensesnitt.

ACDSee er beregnet for organisering av bildefiler, og det eneste lydformatet det støtter er .wav. Andre formater må åpnes av egne programmer.

Inneholder det du forventer

ACDSee 2.41 har mange, men lett tilgjengelige funksjoner for å presentere store mengder med multimedia. Med enkle tastetrykk hopper du raskt fra visning i detaljerte lister til visning av miniatyrer.

ACDSee er svært raskt, og produserer miniatyrer ca. tre ganger så raskt som ThumbsPlus på vår datamaskin (Pentium II 300 MHz, 64 MB, 16-biters farger). Den er også noe raskere når den åpner bilder, selv om utslagene varierer avhengig av filtype og bildenes størrelse.

Bildefremviseren i ACDSee er svært elegant, og du har god kontroll over bildenes rekkefølge. Dessuten har du mulighet til å stoppe opp ved enkeltbilder som du ønsker å redigere eller slette.

Ekstrafunksjoner

ACDSees muligheter for etterbehandling av bilder er svært begrensede, og redigering av bilder må derfor skje i et eksternt program. Heldigvis er det svært lett å sende bilder til bildebehandlingsprogrammer ved å klikke på miniatyrbilder.

En stor fordel ved ACDSee, er muligheten for å rotere jpg-bilder, uten at verken filstørrelse, kompresjonsgrad eller dato endres! Denne funksjonen mangler ThumbsPlus.

Konklusjon

ACDSee er svært velegnet til å holde orden på bilder, men mangler altså egen støtte for de fleste lyd- og filmformater. Men brukervennligheten og hurtigheten er best av de tre programmene vi har testet.

Prisen på 40 amerikanske dollar, ca. 300 kroner, er gunstig, og gjør programmet tilgjengelig for alle.

Her finner du ACDSee (1,8 MB).