LG på CES 2018:

Å trykke på fjernkontrollen er bare SÅ 2017

Stemmestyring er på plass i det meste av 2018-kolleksjonene fra LG.

GOOGLE INSIDE: Sentralt i alt av smarte produkter fra LG i 2018, står Google Assistant og stemmestyring. Her fra pressekonferansen selskapet holdt i forkant av årets CES-messe mandag. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GOOGLE INSIDE: Sentralt i alt av smarte produkter fra LG i 2018, står Google Assistant og stemmestyring. Her fra pressekonferansen selskapet holdt i forkant av årets CES-messe mandag. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: LG har nettopp holdt sin åpningspressekonferanse i forkant av årets CES-messe i Las Vegas, der de gav en smakebit på hva vi kan forvente oss av nye produkter fra elektronikkgiganten dette året.

Denne gangen dreide det meste seg om AI (kunstig intelligens) og hvordan alt fra varmpepumper, kjøleskap og vaskemaskiner til TV-er er blitt vesentlig smartere enn tidligere, snakker bedre sammen og har fått implementert stemmestyring via Google Assistant.

Tanken er nemlig at du snart skal kunne pensjonere fjernkontrollen helt, og få utstyret til å utføre alle handlinger ved hjelp av vanlig tale.

Denne kunstige intelligensen har LG kalt ThinQ, og den kommer til å være på plass i alt av smarthjem-utstyret fra selskapet i 2018, inkludert roboten LG Cloi - som kan fungere som en slags hub som holder i alle trådene.

ROBOTEN CLOI: Om du vil vekkes klokka seks, skru på TV-en eller senke temperaturen i rommet, er det bare å snakke med roboten Cloi - som tar seg av saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ROBOTEN CLOI: Om du vil vekkes klokka seks, skru på TV-en eller senke temperaturen i rommet, er det bare å snakke med roboten Cloi - som tar seg av saken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

ThinQ vil også være på plass i alle smartTV-ene fra LG i 2018, og via scenen demonstrerte selskapet hvordan de med stemmen kunne stille spørsmål om det meste mellom himmel og jord, og få svar direkte på TV-en.

Dinside var i kontakt med LGs nordiske representanter etter pressekonferansen. De kunne fortelle at det i starten ikke vil være støtte for å kunne gi instrukser på norsk, men at det er ventet støtte for de nordiske språkene etter hvert.

Smartere og kraftigere papirtynn TV

Selskapet benyttet videre anledningen til å fortelle litt om årets nye TV-er. Den aller mest spennende nyheten var OLED-modellen W8, en videreutvikling av fjorårets W, som er verdens tynneste TV (2,57 mm tykk). Denne kommer i størrelser på 65 tommer og 77 tommer, og leveres med en lydplanke som håndterer alt av tilkoblinger.

BEDRE OLED: Årets OLED-TV-kolleksjon fra LG har alle fått på plass AI og Google-stemmestyring. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BEDRE OLED: Årets OLED-TV-kolleksjon fra LG har alle fått på plass AI og Google-stemmestyring. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

W8 har blitt utstyrt med en kraftigere prosessor enn forgjengeren for å kunne håndtere den nye kunstige intelligensen, og skal også ha støtte for inntil 120 bilder i sekundet - noe som vil gi svært glidende bevegelser på materiale som er filmet med så raske oppdateringer.

Selskapet kommer også med fire andre OLED-serier, G8, C8, E8 og B8. Disse er mer standard i utformingen, men vil alle ha den nye AI-løsningen på plass. Felles for alle er også enda bedre bilde- og fargegjengivelser enn tidligere, ifølge LG.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi får sett nærmere på produktene senere i uka.

Flere saker fra CES 2018

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer