#9 Revolution 3D AGP

For kort stund siden var dette et av de beste 3D-kortene på markedet. I dag er #9 Revolution -- sammenlignet med konkurrentene -- først og fremst et greit grafikkort til standard Windows-bruk.

#9 Revolution 3D AGP
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


#9 Revolution 3D
Revolution 3D kommer med Number Nines egne Ticket 2 Ride brikkesett, og kortet har plass til 16 MB WRAM. Begge de testede kortene ble levert med 8 MB minne. Kjøper man utgaven med 4 MB, må man huske på at denne maks kan oppgraderes til 12 MB, mens 8 MB-utgaven kan oppgraderes til 16 MB WRAM.

LES OGSÅ:

Å installere Revolution 3D er så enkelt som overhodet mulig, både under Windows 95 og under Windows NT 4.0 (Windows 3.1-drivere finnes ikke). Number Nine leverer med bra programvare, HawkEye, hvor man egentlig kan styre alt som har med bruken av kortet å gjøre. Her kan man enkelt sette opp riktig oppløsning og oppfriskningshastighet, og med 8 MB minne på kortet fikk vi 32-bits farger i en oppløsning på hele 1280 x 1024 punkter.

Det som overrasket oss, var at AGP-kortet ikke ga oss bedre ytelse. Dette kommer sannsynligvis først og fremst av at denne nye teknologien ennå ikke er tatt skikkelig i bruk, ”løftene” fra Intel skulle tilsi at man skulle få klare ytelsesforbedringer ved overgang fra PCI til AGP. På den annen side er det ikke alltid sikkert at man skal tro denne type løfter.

#9 Revolution 3D er – navnet til tross – først og fremst et bra 2D-kort. Det ga oss svært gode resultater både på den generelle Windows-testen og på testen i de forskjellige grafikkprogrammene. Ytelsesmessig holder det dessverre ikke mål sammenlignet med konkurrentenes 3D-resultater, og vi synes dermed Revolution 3D er i dyreste laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen