8X CD-brenner fra TEAC

CD-R58S er siste nytt innen CD-brennere fra TEAC. Den skriver med 8X hastighet, og leser 24X, og leveres både i intern og eksternversjoner.

TEACs nye CD-brenner hevdes å være den raskeste på markedet per i dag med 8X skrivehastighet for CD-R-plater, lesing på 24X, og overføring fra musikk-CDer med 12X hastighet. Denne CD-brenneren skal klare å brenne CD-ROM på rundt åtte minutter i hendhold til produsenten. Likevel er vår erfaring at en 8X-brenner bruker ti minutter på en helt full CD. Vi vil naturligvis teste denne brenneren så snart vi får den inn til test.

LES OGSÅ:

For å sikre god og stabil brenning i denne hastigheten er hurtigbufferen økt fra 2 MB til 4 MB samenlignet med 6X-versjonen (som også selges under navnet Waitec).

Teac er ikke først på markedet med en slik brenner. Både Plextor og Rimax har vært lenge på markedet og er for lengst testet i vår løpende test av CD-brennere. Teac har fordelen av å ha en raskere leser og en lavere pris. Vi forventer at en rekke produsenter kommer med 8X-brennere til høsten. 8X vil dermed ta over som standard brennehastighet.

CD-R58S benytter SCSI-2 som grensesnitt, noe som bidrar til stabilitet ved skrivingen.

Programvaren som følger med TEAC CD-R58S er følgende: Adaptec Direct CD, Adaptec Easy CD Creator, Adaptec CD Copier Deluxe og MGI Photo Suite.

CD-R58S er en videreutvikling av tidligere modeller fra TEAC, CD-R55S med 4X skriving og 12X lesing, og CD-R56S med 6X skriving og 24X lesing.

Allerede på markedet i Norge

Selv om CD-brenneren ble lansert på markedet i USA for bare et par dager siden, kan norsk importør, Hattelco, tlf. 37 00 50 80, allerede levere internversjonen. Prisen på denne er ca. 3600,- eks. mva.

Eksternversjonen har ennå ikke kommet på markedet i Norge, og prisen for denne er ennå ikke fastsatt, men normalt koster eksternutgavene ca. 1000 kroner ekstra.