896 MB på mindre enn et kredittkort

Flashminnekort i form av PCMCIA (PC-Card) eller CompactFlash, benyttes i stadig større utstrekning av portable maskiner og digitale kameraer. Hitachi har nå lansert brikker som sørger for mye større kapasitet enn tidligere.

Hitachi har nå lansert en kontrollkrets som gjør det mulig å lage et PCMCIA-kort som inneholder hele 28 flashminne-komponenter.

LES OGSÅ:

Selskapet Simple Technologies benytter denne teknologien sammen med dagens 64-megabit-brikker til å produsere et Type I PCMCIA-kort med en kapasitet på hele 224 MB.

Til neste år vil Simple Technologies kunne ta i bruk neste generasjon flashminne fra Hitachi på hele 256 Mbit. Da vil vi se PCMCIA-kort med hele 896 MB. Denne kapasiteten vil gjøre det interessant å erstatte harddisker med flashminne i enkelte produkter. Vi forventer også at prisen vil falle til ca. en dollar pr. megabyte.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Fordelen med flashminne fremfor en harddisk, er mye høyere leseytelse og mye lavere strømforbruk. Siden flashminne ikke har noen bevegelige deler, er det langt mer robust og driftssikkert enn en harddisk.

Med en kapasitet på 896 MB kan du få plass til flere tusen høykvalitets JPG-bilder med moderat kompresjon, eller 20 minutter med DVD-kvalitets video.