8 kroner for Windows Vista

Hongkong (NTB-AFP): Datapiratene kom Microsoft i forkjøpet. Lenge før den amerikanske datagiganten skulle lansere sitt nye operativsystem Windows Vista, var piratutgaver i salg på gatene i Kina.

Piratkopier av Microsofts nye operativsystem har i ukevis vært tilgjengelig på fildelingsnettverk på internett.

På et marked for elektronikk i den sørkinesiske byen Shenzhen i Kina tilbød dusinvis av selgere tirsdag den nye programvaren til priser helt ned i ti yuan eller åtte kroner per pakke. Pakkene inneholdt både selve operativsystemet og ekstrautstyr som antivirusprogram.

- Den offisielle versjonen av den nye generasjonen operativsystem, sto det på eskene, som på baksiden var utstyrt med identifikasjonskode til bruk ved installasjon. Det forelå ingen umiddelbar kommentar fra Microsoft til piratutgaven.

Windows Vista for privatkunder kom natt til tirsdag norsk tid i salg i Japan. I Tokyo dannet det seg køer på flere hundre kjøpelystne utenfor enkelte databutikker, før salget begynte på slaget midnatt lokal tid.

Det har tatt Microsoft fem år og kostet 6 milliarder dollar eller nesten 38 milliarder kroner å utvikle Windows Vista. I løpet av tirsdagen skulle den nye programvarepakken komme i salg i 70 land verden over. (©NTB)

Les også: Alt du trenger å vite om Windows Vista