<B>OVER OG UT:</B> Windows Messenger er snart historie. Fremtiden heter Skype. Det er i hvert fall hva Microsoft håper på. Foto: DinSide
OVER OG UT: Windows Messenger er snart historie. Fremtiden heter Skype. Det er i hvert fall hva Microsoft håper på. Foto: DinSideVis mer

8. april er det slutt

Microsoft avliver Messenger.

Fra og med 8. april starter Microsoft prosessen med å avlive Windows Live Messenger (tidligere MSN Messenger), en gang verdens mest utbredte klient for skriftlig sanntidskommunikasjon over nettet.

Seks uker har Microsoft satt av til avlivingen, og i løpet av disse ukene har brukerne konvertert til Skype, håper Microsoft. Dette skal blant annet skje ved at brukerne får beskjed om å konvertere til Skype når de starter programmet.

Les også: Elegant chat i nettleseren

Mye mer enn chat

Allerede i november ble det kjent at Microsoft på sikt ville erstatte Messenger med Skype, tjenesten selskapet kjøpte i 2011 for svimlende 8,5 milliarder dollar. Skype kan også brukes til telefonsamtaler, filoverføringer og videosamtaler.

Det er imidlertid kun Messenger-programmet som blir avlivet i første omgang. Tredjeparts-klienter som Trillian, Imo.im og andre som benytter Messenger-protokollen, vil fungere en god stund til, kanskje helt fram til april neste år. Messenger hadde mer enn 100 millioner brukere så sent som i november i fjor, mens Skype hadde mer enn 280 millioner, skriver vårt søstermagasin Digi.no.

Kritisk

En av dem som har uttalt seg svært kritisk til overgangen til Skype er Microsoft-evangelist og blogger Paul Thurrot. Han uttaler blant annet at Skype er fryktelig dårlig på chat-funksjonalitet, som er Messengers største styrke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så spørs det hvor mange av de resterende Messenger-brukerne som lar seg lokke over til Skype-sfæren. Det finnes som kjent mange alternativer der ute, deriblant Google Talk og Facebook Messenger. Spesielt sistnevnte har overtatt mye av den posisjonen Windows Live Messenger en gang hadde.

Samleside: Chat-programmer