Denne disken kan lagre 1.800 bilder med 2 mill. bildepunkter!
Denne disken kan lagre 1.800 bilder med 2 mill. bildepunkter!Vis mer

730 MB i digitalkameraet

Ny teknologi: Sanyo, Olympus og Hitachi Maxell har i samarbeid utviklet en ørliten optisk disk til bruk i fremtidens digitale kameraer. Den nye disken har en kapasitet på hele 730 MB!

Digitale kameraer får stadig høyere oppløsning, og det krever større lagringskapaistet. I dagens digitale kameraer er det to lagringsteknologier som kjemper om markedsdominans: SmartMedia og CompactFlash. CompactFlash er utvilsomt et hestehode foran, spesielt etter at IBM lanserte mikrodisken på 340 MB som passer i CompactFlash type II (litt større enn type I).

Nå annonserer Sanyo, Olympus og Hitachi Maxell at de har utviklet en enda større disk som skal brukes både i digitale stillbildekameraer og digitale videokameraer. Disken er magneto-optisk, og er bare 56 mm bred, 60 mm høy og 4,8 mm tykk. Selve platen har ca. 10 ganger høyere tetthet enn en CD-plate, og selve lagringsplaten er bare 0,6 mm tykk.

Dette gir en kapasitet på ca. 1.800 bilder med 2 mill. bildepunkter (400 kb pr. bilde). Nå kan man saktens spørre seg om noen har behov for å lagre så mange bilder før de overføres til PCen, men dette åpner også for å ta helt ukomprimerte bilder med høy oppløsning uten at lagringen er noe problem. Dessuten er kapasiteten så høy at det i regelen ikke er nødvendig å overføre bildene til PCen i det hele tatt. All lagring og bearbeiding kan gjøres direkte på disken. Dette gjør det også enklere å frakte bilder til og fra jobben, og ha full kontroll over alle bilder til enhver tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på de nye platene er ikke fastsatt enda. Sanyo tar sikte på å introdusere kameraer med denne teknologien neste sommer.