7 megapiksler og utbyttbare objektiver kommer ikke før til neste år
7 megapiksler og utbyttbare objektiver kommer ikke før til neste årVis mer

7 MP-telefonen kommer i 2006

Samsungs kamera med 7 megapiksler kommer ikke i butikkene før til neste år, og blir rådyrt. I mellomtiden debuterer flere andre spennende kameratelefoner med en like spennende egenskap; Zoom-linser.


Samsung skapte overskrifter over hele verden da de lanserte den første mobiltelefonen med et kamera med 7 megapikslers oppløsning og zoom-linse. Nå sier derimot selskapet at telefonen ikke vil komme på markedet før i 2006;

- Vi kan ikke si noe om når telefonen kommer i butikken, sa Samsungs representant til DinSide Data på Cebit i dag, men det blir ikke før til neste år.

Se bildene av megapiksel-telefonene her

Første med optisk zoom?

En lite rapportert nyhet er for øvrig Zoom-linsen på kameraet, som ikke bare er den første av sitt slag for mobiltelefoner, men som også er avtakbar. Det vil si at du kan skru den av og på om det var et objektiv til et speilrefleks-kamera.

Telefonen var på plass på Samsungs mobiltelefonutstilling, men det var bare én , og den var plassert i et ugjennomtrengelig galssmonter. Dermed var det ingen som fikk prøvd telefonen selv, eller testet blidekvaliteten eller oppløsningen.

Ikke akkurat billig

De som trodde at megapikselkameraet til Samsung ville bli billig, tar smertelig feil. Selv vanlige kameraer med denne oppløsningen er rådyre, og Samsungs telefonkamera blir intet unntak.

- Siden lanseringen er en tid i fremtiden kan vi ikke si noe om prisen enda, var beskjeden fra Samsungs produktsjef på messegulvet, men vi kan bekrefte at det vil ligge den øvre prisklassen.

Denne telefonen har "bare" fem magapikslers oppløsning, men så kommer også på markedet i løpet av året - neste kvartal, faktisk Vis mer


Lillebrødrene kommer snart

I mellomtiden kan vi glede oss over at dette ikke blir den eneste multimegapiksel-telefonen fra Samsung, og at lillebrødrene kommer allerede i løpet av neste kvartal. Disse får henholdsvis 3- og 5 megapiksler og kommer også med Zoom-linse.

De andre telefonene får derimot ikke muligheten til å bytte objektiv, men linsen på 5 MP-versjonen vi testet på Cebit trakk seg helt inn på samme måten som den gjør i andre kompaktkameraer. Problemet blir antakelig hva du skal gjøre med alt støvet i komma.

Se bildene her
Tilbake til Cebit 2005

[Ugjyldig objekt (debatt)]