64 eller 32-bits Windows?

Hei,

Jeg har nylig anskaffet meg en splitter ny pc fra Komplett. Her kjører jeg bla. 4 gb god ram og et godt skjermkort. Jeg driver både med spilling og musikkprodusering, og vil derfor ha en pc med et operativsystem som kan takle begge deler. Har installert win7 64-bit på min laptop (som faktisk har 2 gb) og dette kjører fint - med unntak av f.eks. CS 1.6 (Counterstrike). Dette kommer det kun oppstartsbildet på spillet, men ingen knapper som "New Game" eller "Options". Har dette med 64-bit å gjøre? (Har selvsagt prøvd å kjøre i kompabilitetsmodus som XP SP 3)

Dette er ikke det viktigste (laptopen) men mitt dilemma er følgende:

Cubase 5 (musikkredigeringsprogram) kan installeres i både 32- og 64-bit system. Plug-ins derimot (virtuelle instrumenter som jeg spiller med et keyboard koblet til pc'n) har det vanskelig med å fungere med 64-bit versjon pga. drivere (har jeg hørt). Har spill generellt (som CS eller andre nyere spill det vanskelig med 64-bit? Har også hørt at alle 32-bitsprogrammer burde/skal/er kompatible i 64-bit. Stemmer dette?

Har lest saker på dinside, men fant ikke ut nok om mitt spm.

Jeg vil gjerne utnytte mine gode 4 gb ram. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil gjerne få alt til å fungere optimalt, men vil også utnytte mine ram. Har datadoktoren en prognose?

Preben

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datadoktoren svarer

Hei,

Hjemme hos denne datadoktoren er alt dette kjente problemer. Vi har installert 64-bits Windows 7 på spill-PCen, og må leve med at noen eldre spill ikke virker. En av løsningene var at vi måtte ta ut 2 av de 4 GB RAM for å få ting til å virke.

På musikk-PC-en kjører vi 32-bits inntil videre. Det er ikke noe å vinne på 64-bits så lenge ikke alt virker.

En mulig løsning er å installere både 32 og 64-bits Windows på samme maskin, fra 2 oppstartsdisker. Da kan man både teste og produsere på samme maskin uten store problemer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar